5 серпня 2022р. об  11:00 годині відбулася чергова робоча нарада під керівництвом міського голови Олександра Чуйка, за участю заступників міського голови, начальника відділу освіти з метою обстеження закладів освіти на облаштування приміщень для укриття та організації початку нового навчального року в умовах воєнного стану.

До складу комісії також увійшли: працівники виконавчого комітету Теплодарської міської ради, керівники комунальних підприємств, представники закладу освіти та охорони здоров’я, Національної поліції, ДСНС, Держпродспоживслужби.

Від 20 червня 2022 року Розпорядженням міського голови була утворена комісія для обстеження, визначення технічної можливості та економічної доцільності використання захисних споруд цивільного захисту та було прийнято рішення замовити технічний звіт для визначення можливості використання підвального приміщення як найпростішого укриття згідно вимогам ДБН.

 Після отримання технічного звіту було проведено додаткове обстеження із залученням представників ДСНС, Національної поліції, Держспоживслужби, закладу охорони здоров’я.

У ході обстеження комісія особливу увагу приділяла наявності двох входів та виходів із приміщення, протипожежній системі захисту, санітарним нормам приміщення, системі вентиляції, місць для сидіння, наявності питної води, санвузлу тощо.

Під час спільної наради після обстеження можливих найпростіших укриттів:
⚪️ обговорювалися питання готовності укриттів у навчальних закладах
⚪️ відбулося спілкування з приводу форм навчання
⚪️обговорили ситуацію, що склалася, вислухали думки та пропозиції
⚪️ перевірили готовність закладу освіти до нового навчального року, відповідно до вимог МОН

 Наразі ми очікуємо висновки усіх служб щодо можливості використання укриттів під час освітнього процесу.
Головна умова очного навчання – це безпека.

Попри те, чи буде новий навчальний рік проходити онлайн, чи офлайн, приміщення навчальних закладів мають бути в належному стані й в разі потреби, використовуватися на благо жителів громади.

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.