Україна зробить усе, щоб бути готовою до проведення матчів чоловічого чемпіонату Європи з баскетболу серед національних збірних у 2025 році (Євробаскет-2025) на найвищому рівні у разі здобуття такого права. На цьому наголосив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко під час зустрічі з представниками Міжнародної федерації баскетбольних асоціацій Європи (ФІБА Європа).

Представники ФІБА Європа прибули до України з метою оцінки стану готовності до проведення змагань у Києві та Львові, заявлених Федерацією баскетболу України як міста, що прийматимуть чемпіонат.

На зустрічі Кирило Тимошенко нагадав, що в кінці вересня 2021 року Президент України Володимир Зеленський провів переговори з президентом ФІБА Європа Тургаєм Демірелем, під час яких запевнив, що наша держава виконає всі вимоги для проведення Євробаскету-2025.

«Будівництво спортивних арен, зокрема для проведення Євробаскету, є одним із флагманських проектів у програмі Президента України «Велике будівництво». І Володимир Зеленський постійно контролює ці питання, терміни спорудження об’єктів. Крім того, для реалізації цих проектів у нас є прекрасна взаємодія центральної та місцевої влади», – зазначив заступник керівника Офісу Глави держави.

Також Кирило Тимошенко зауважив, що проведення подібних масштабних змагань важливе ще й тому, що такі події єднають українців.

Заступник керівника Офісу Президента розповів про плани спорудження в Києві багатофункціональної спортивної арени на 15 тис. 880 глядачів, яка буде розташована на лівому березі Дніпра, біля Міжнародного виставкового центру, та відповідатиме всім вимогам для проведення фінального етапу Євробаскету-2025. Введення її в експлуатацію очікується у грудні 2024 року. Поблизу заплановано створити велику паркову зону.

Більш детально за інформацією Одеської ОДА

 

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.