12 січня 2022 року Службою у справах дітей в школі проведено лекцію-бесіду для учнів 11 класів на тему “Відповідальність неповнолітніх за вчинення правопорушення та обсяг прав, яких набуває дитина в 14 років”.

Школярів проінформовано про те, що зі збільшенням віку у дитини збільшується і об’єм прав і відповідальності. Радикально змінюється правовий статус дитини з 14 років, дитина несе вже адміністративну відповідальність: за порушення правил дорожнього руху, куріння в заборонених місцях, розпивання алкогольних та слабоалкогольних напоїв, крадіжки та хуліганство.

         Дітям було наголошено про те, що за вчинення хуліганських дій в Україні, існує як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Метою перевірок є безпосереднє ознайомлення з умовами  проживання дитини та виявлення її можливих потреб.

Під час бесід з дітьми проведено профілактичну бесіду про недопущення вчинення ними кримінальних та адміністративних правопорушень, необхідності ведення здорового способу життя та дотримання ними належної поведінки в суспільстві.

Окрім цього ще раз нагадали про необхідність дотримання правил карантину та про  правила, яких необхідно дотримуватися аби захиститися від інфекції.

ССД

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.