Відповідно до Закону України від 30.03.2021 № 1368-IX “Про внесення змін до Закону України “Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус” та Постанови КМУ від 18.08.2021 № 911 “Про затвердження Порядку формування та перевірки е-паспорта і е-паспорта для виїзду за кордон, їх електронних копій” е-паспорти у застосунку “ДІЯ” є повноцінними документами та використовуються для посвідчення особи та підтвердження громадянства, надання адміністративних та інших послуг.

Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, юридичні та фізичні особи зобов’язані забезпечити перевірку е-паспорта, що пред’являються громадянами України.

Електронні копії е-паспорта можуть подаватися та застосовуватися у таких самих випадках, коли законодавством передбачено подання та застосування копій паспорта громадянина України.

Не рекомендуємо користуватися вказаними функціями без потреби, особливо щодо запиту копії е-паспорта, оскільки це отримання персональних даних з інших автоматизованих систем.

                                                                     Відділ ведення Державного реєстру виборців

 

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.