Ініціативні групи та молоді громадські організації з усієї України мають змогу безкоштовно отримати підтримку в реалізації своїх ідей. Фонд “Професійний розвиток Харкова” набирає учасників до проєкту “Зміцнення громадянського активізму серед молоді”. Етап навчання буде вібуватися в онлайн-форматі протягом грудня та січня, після чого відібрані команди зможуть реалізовувати власні проєкти.

До участі запрошуються команди в складі від 3 до 5 учасників віком від 18 до 35 років з усіх областей України. Вони мають представляти ініціативні групи, які планують зареєструвати громадську організацію найближчим часом, або громадські організації, котрі були офіційно зареєстровані не більше року тому. Умови участі та заявка доступні за посиланням: https://bit.ly/3mUia8b

Учасники проєкту зможуть:

  • Пройти навчання
  • Розробити власний проєкт за підтримки ментора
  • Отримати індивідуальні консультації
  • Заручитися підтримкою при отриманні безкоштовних ліцензій цифрових інструментів
  • Отримати до 1000$ на реалізацію проєкту

Ініціативні групи та молоді ГО навчаться краще розуміти свої аудиторії та виробляти сталі рішення за допомогою методології дизайну, орієнтованого на людину. Також вони відвідають вебінари про реєстрацію  громадської організації,  формування стратегії розвитку, комунікації з владою та залучення фінансування.

Менторами команд стануть лідери громадського сектору — керівники та засновники ГО, фундатори соціальних проєктів, досвідчені тренери та фасилітатори. Вони будуть проводити тренінг з методології дизайну, орієнтованого на людину, та підтримувати команди під час реалізації проєктів.

Консультанти проєкту проводитимуть для учасників індивідуальні консультації з реєстрації громадської організації, а також допоможуть безкоштовно отримати й налаштувати цифрові інструменти Microsoft 365/Google Workspace, Canva.

Перший досвід роботи з грантовими коштами дуже важливий. Команди навчаються складати бюджет, планувати витрати й ефективно керувати своїми проєктами, знаходити партнерів.  

Проєкт “Зміцнення громадянського активізму серед молоді” став можливим завдяки підтримці Національного фонду демократії (National Endowment for Democracy). Проєкт допомагає громадським організаціям саме на початкових етапах розвитку, коли вірогідність невдачі найбільша. Він залучає активну молодь не лише з обласних центрів, а й невеликих міст та сел.

За весь час існування проєкту в ньому взяли участь дев’ятнадцять  команд з різних областей України. Було реалізовано шість молодіжних проєктів: ярмарка ідей, облаштування молодіжного хабу, цифрова платформа для залучення молоді до вирішення проблем у громаді, графіті-джем, створення дозвіллєвого середовища для людей з інвалідністю, навчання активістів із громад Харківської області.  

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.