Шановні жителі м.Теплодар, КП «ОТЕЦ-2» повідомляє про повну готовність підприємства до опалювального сезону. 20.10.21 року, за результатами роботи комісії, підписаний Акт готовності до опалювального сезону. Таким чином підприємство технічно готове до опалювального сезону 2021-2022 року. І при зниженні середньодобової температури протягом 3 днів нижче +8 градусів ОТЕЦ 2 включиться в роботу.

На тлі підготовки теплового господарства міста до опалювального сезону, складну епідеміологічну ситуацію і в умовах різкого подорожчання вартості природного газу (ціна на листопад для населення 7583,89 грн, для бюджетних організації 16554 грн., Для інших споживачів 36424,91 грн.) Відбувається інформаційне тиск з приводу умов оренди обладнання ТОВ «Теплодаренерго».
Керівництво міста спільно з керівництвом підприємства КП «ОТЕЦ-2» з початку червня місяця веде переговори з керівниками ТОВ «Теплодаренерго» з приводу умов, на яких можлива оренда обладнання (котельний агрегат і тубогенератор), згідно умов договору № 11 від 30.06.2016 року . Вартість оренди за умовами даного договору становить 120 тис грн в місяць опалювального сезону або 600 тис. За опалювальний сезон і не змінювалася протягом усього терміну дії договору. У нинішньому році підприємство ТОВ «Теплодар енерго» висловило необхідність перегляду договірних відносин в частині зміни величини орендної плати, про що також проінформовані депутати, однак в результаті численних переговорів і так і не визначилося з вартістю оренди обладнання, з формулюванням «ціна повинна бути справедливою, але однозначно вище існуючої». Підприємство ОТЕЦ-2 є комунальним і може здійснювати свою діяльність тільки в рамках законодавства України, відповідно будь-яка зміна в складових тарифу тягне за собою його коригування (процедура займає не менше 2 місяців). Таким чином, не маючи інформації про можливості продовження терміну дії договору ні про вартість оренди, підприємство змушене доглядати як сам тариф, так і технологічну схему з використання існуючого обладнання, яке знаходиться у власності громади.
Своїм інформаційним листом на мера міста ТОВ «Тплодаренерго» висловило бажання виконати опломбування когенераційної установки, даний лист розцінено підприємством як намір розірвати договір оренди, про що письмово повідомило керівника підприємства ТОВ «Теплодаренерго».
Хочеться відзначити, що в поточному році регулярно проводяться зустрічі депутатського корпусу з керівником підприємства на яких висвітлюються абсолютно всі питання щодо діяльності підприємства ОТЕЦ-2. Таким чином підприємство веде відкриту політику і висвітлює свою діяльність.
Інформаційні дії з боку ТОВ «Теплодаренерго» підприємство розцінює як без аргументовану спосіб тиску на керівництво міста та мешканців м Теплодар.

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.