1 жовтня  2021 року  в залі засідань міської ради під керівництвом першого заступника міського голови Андрія Маковецького відбулась робоча зустріч з головами садівничих та гаражних  кооперативів. В зустрічі також  взяли участь представники виконавчого комітету, депутати, голови та представники  садівничих і гаражних  кооперативів, які знаходяться в межах Теплодарської громади.

Нагадаємо, що на попередній зустрічі з головами та представниками кооперативів обговорювались    питання щодо  благоустрою садівничих  та гаражних кооперативів, стану вулиць та вивезення сміття. Але з того часу майже нічого не змінилося. Більш за все,  голів кооперативів турбує питання зі сміттям. За їх словами, договір на вивезення сміття не вирішить питання, тому як,  самі мешканці вчасно не сплачують членських внесків, а отже голови кооперативів не можуть в повній мірі виконувати завдання відповідно статуту. Ще, не менш важливе питання, яке піднімалось на засіданні, це велика кількість ділянок, які роками не обробляються власниками.

Андрій Маковецький, відповідаючи на чисельні запитання присутніх підкреслив, що нещодавно відбулась сесія Теплодарської міської ради, на якій депутатами  були підтримані проекти рішень  щодо інвентаризації садівничих, житлово-будівельних та гаражних кооперативів, колективів та об’єднань. Тільки після проведення виконавчим комітетом Теплодарської міської ради інвентаризації, стане відомо, яким чином будуть надалі використовуватися земельні ділянки, які не маю власників.

В завершенні зустрічі перед присутніми виступив Олександр Шостаковський, начальник 14 ДПРЧ, депутат міської ради, він вкотре нагадав всім присутнім про заборону щодо випалювання трави, сміття, відходів, та   закликав  не створювати пожежної небезпеки на своїх присадибних ділянках. Спалювання сухої трави або сміття   може призвести до неконтрольованої пожежі, тому вирішенням цього питання є його компостування, яке не шкодить  здоров’ю людей та довкіллю.

За словами Андрія Маковецького, міська рада  постійно тримає на контролі питання садівничих і гаражних кооперативів, та завжди прийде на допомогу головам колективів , які прагнуть змін на краще.

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.