Сьогодні, 20 серпня 2021 року, під головуванням першого заступника міського голови Андрія Маковецького відбулось засідання міського комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. Членами комітету було розглянуто, відповідно до порядку денного, заяви осіб  з інвалідністю щодо встановлення внутрішніх пандусів в  під’їздах житлових будинків.  Вадим Лазарєв, начальник управління майна та інвестицій доповів, що з січня  2019 року по серпень 2021 рік було встановлено 7 пандусів на загальну суму 119362,00 грн., в житлових будинках за заявами осіб. В силу архітектурно-конструктивних особливостей будівель встановлені пандуси наближені до норм ДБН В 2.2-40:2018. Перший заступник міського голови  Андрій Маковецький, запропонував Вадиму Лазарєву розробити графік огляду будинків в яких мешкають особи з інвалідністю для встановлення внутрішніх пандусів в будинках.  

Також, в ході засідання, комітетом обговорювалися питання щодо поліпшення переміщення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Андрій Маковецький, запропонував обстежити управлінню майна та інвестицій наявність або відсутність пандусів на території підприємств сфери обслуговування та установ.

За результатами засідання комісією було вирішено обстежити житлові будинки щодо встановлення внутрішніх пандусів, приблизити наявні пандуси до затверджених норм, розробити покроковий алгоритм робіт, які потрібно зробити (тротуари, похилі з’їзди, пандуси), направити листи до підприємств сфери обслуговування та установ з зазначенням пропозиції щодо оновлення або встановлення пандусів.

 

Протокол №2 від 20.08.2021р.

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.