20 серпня   2021 року, під керівництвом  міського голови Олександра Чуйка відбулось позачергове засідання виконавчого комітету Теплодарської міської ради. У засіданні взяли участь перший заступник міського голови Андрій Маковецький,  заступник міського голови з фінансових питань, начальник фінансового управління Світлана Одарич  та члени виконавчого  комітету Теплодарської міської ради.

На розгляд членів виконавчого комітету винесено  проект рішення №90-ПРВ «Про затвердження вартості харчування в Теплодарському ЗЗСО І-ІІІ ступенів ім.О.П.Медведкова на 2021-2022 навчальний рік». Стосовно цього питання, яке  безумовно турбує батьків школярів та майбутніх першокласників, виступив Андрій Лаврінов, представник організації, яка надає послуги з харчування у закладі освіти та  пояснив, що відповідно до постанови  КМУ від 24.03.2021 № 305 набрали чинності нові норми харчування та Порядок організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах. А отже ними, було розроблено нове сучасне збалансоване чотирьох-тижневе орієнтовне  меню  «Сніданки», «Обіди»  для харчування учнів 1-4 класів, та особливу увагу приділено  дієтичному меню  «Сніданки» для харчування учнів 1-4 класів.  Андрій Лаврінов, наголосив, що було проведено порівняння та аналіз  меню попередніх років, та розроблено  більш збалансоване та різноманітне та  підкреслив, що в новому меню будуть  лише варені, тушковані  та запечені страви. За його словами,  дане  меню  було розглянуто та затверджено Держпродспоживслужбою , яка здійснює  нагляд  та контроль за організацією харчування дітей у закладах освіти. Андрій Лаврінов, розповів, що наразі в  харчоблоці  частково встановили    нове сучасне обладнання, та найближчим часом планують провести ремонт в шкільній їдальні.

Тетяна Волкова, в.о. начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту звернула увагу,   що Теплодарська  ЗЗСО І-ІІІ ступенів ім.О.П.Медведкова  одна із перших в Одеському районі,  яка   в рамках реформування системи шкільного харчування розробила, презентувала та буде впроваджувати у  школі з 1 вересня нове сучасне меню.

Під час засідання піднімались  та обговорювались питання  пільгових категорій дітей, які відповідно до законодавства мають право на безкоштовне харчування, при цьому проживають в  іншій територіальній громаді,  але навчаються у нашому закладі.

Міський голова дав доручення Тетяні Волковій  звернутися  листом до  голови  Біляївської ОТГ  щодо компенсації  коштів за  харчування на кількість  дітей , які проживають на території  Біляївської   ОТГ,  а навчаються у нашому закладі.

Також, члени виконавчого комітету  у ході засідання детально зупинилися  на проекті рішення  щодо прогнозу бюджету  Теплодарської міської громади на 2022-2024 роки, та після детального обговорення схвалили прогноз бюджету з подальшим внесенням на розгляд сесії міської ради.

 

 

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.