Органами Пенсійного фонду щороку з 1 квітня проводиться автоматичний перерахунок пенсії.

Право на проведення такого перерахунку мають пенсіонери, які після призначення (перерахунку) пенсії:

– продовжували працювати та станом на 1 березня року, у якому проводиться перерахунок, мають  не менше як 24 місяці страхового стажу, після призначення (попереднього перерахунку) пенсії незалежно від перерв у роботі;

–  продовжували працювати та станом на 1 березня року, у якому проводиться перерахунок, мають не менше як 24 місяці страхового стажу, при цьому минуло не менше ніж два роки після призначення (попереднього перерахунку) пенсії.

Проте, з 1 січня 2021 року запроваджено щоквартальну (замість щомісячної) єдину звітність із сплати податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску. Дані про страховий стаж за січень-лютий 2021 року надійдуть разом із звітністю за 1 квартал і відобразяться у реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування не раніше середини травня місяця. Тому автоматичний перерахунок пенсії працюючим  пенсіонерам буде проведено у червні 2021 року після надходження відомостей про сплату єдиного внеску за цей період.

Але, не слід турбуватися. Розмір пенсії буде переглянуто  з 1 квітня цього року та проведено відповідну доплату.

Працюючі пенсіонери, у яких станом на 01.04.2021 не виконуються вищевказані умови щодо страхового стажу, після набуття права на такий перерахунок можуть не чекати наступного автоматичного перерахунку та особисто звернутися з відповідною заявою до органів Пенсійного фонду.

У разі виникнення додаткових питань радимо звертатися за телефоном “гарячої” лінії відділу обслуговування громадян № 5 (сервісний центр) управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області за номером: (048 52) 21530.

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.