14d62569090c3b843d49d75447675e17Третього грудня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю, проголошений Генеральною Асамблею ООН.

 Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей з обмеженими фізичними можливостями.

Місцева влада також  намагається робити якомога більше важливих кроків для полегшення життя людей з інвалідністю, а саме:

  1. За рахунок коштів державного, місцевого бюджету та благодійних внесків надається матеріальна допомога продуктовими пакетами, грошовими коштами.
  2. Діти з інвалідністю, люди з інвалідністю загального захворювання забезпечуються безкоштовно ортопедичним взуттям, кріслами колісними, протезами верхніх, нижніх кінцівок, молочної залози, корсетами, палицями, милицями, ходунками, протипролежневими  подушками,  ліжками та іншими технічними засобами реабілітації.
  3. Люди з інвалідністю загального захворювання, громадяни віднесені до 1 категорії ЧАЕС безкоштовно оздоровлюються в санаторно-курортних закладах України.

Держава захищаючи гідність людей з інвалідністю – захищає своє обличчя. Інвалідність – це не вирок. Практика показує, що люди з інвалідністю можуть бути і стають повноцінними і високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і навіть політиками, економістами, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства.

У цей День всі повинні приєднатися до міжнародної ініціативи і побажати всім людям з обмеженими фізичними можливостями та тим, хто не байдужий до цієї проблеми, сил і здоров’я.                                                                             

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.