29.11.2016 року відбулось чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини виконкому Теплодарської міськради Одеської області. На порядок денний, як завжди, були винесені наболілі питання, всього двадцять, з них: про розгляд заяв щодо загрози насилля в сім’ї по відношенню до 2 малолітніх; про визначення графіку побачень батька з дітьми, які проживають окремо; про неналежне виконання батьківських обов’язків матір’ю; про взяття на облік дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, служби у справах дітей 3 малолітніх та 3 неповнолітніх; про взяття на первинний облік служби у справах дітей 1 малолітнього та 1 неповнолітню; про влаштування 2 дітей, позбавлених батьківського піклування до сімейних форм виховання; про розгляд ухвали Теплодарського міського суду щодо визнання неповнолітнього таким, що втратив право користування житловим приміщенням; про підведення підсумків Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок»; про доцільність позбавлення матері батьківських прав; про зміни у законодавстві щодо наставництва та патронатних родин.

 На засідання були запрошені члени сімей-фігурантів порядку денного. Явка була майже 100-відсоткова. Багато знадобилося часу, щоб переконати батьків у тому, що їх помилки у вихованні дітей та свідоме нехтування своїми батьківськими обов’язками може привести до найгірших наслідків.

За результатами розгляду всіх питань члени комісії прийняли такі рішення:

  • Ініціювати притягнення до адміністративної відповідальності 1 матір за ухиляння від виконання своїх обов’язків;
  • Службі у справах дітей взяти на облік дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, 3 малолітніх та 3 неповнолітніх;
  • Підготувати проект рішення щодо участі у вихованні та вільному спілкуванні з дітьми батька, який проживає   окремо    від    неї;
  • Навчальним закладам міста посилити контроль щодо відвідування дітьми занять;
  • Службі у справах дітей взяти на первинний облік служби у справах дітей 1 малолітнього та 1 неповнолітню.
  • Всім структурним підрозділам виконкому, що є суб’єктами соціальної роботи взяти здійснити заходи відповідно до компетенції.

 

pb290066

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.