Міський голова Олександр Чуйко взяв участь у зустрічі голови Одеської ОДА Сергія Гриневецького з головами міст обласного значення з питань цифрової трансформації.
Міста обласного значення Одещини стануть локомотивами цифрової трансформації в Україні.

За ініціативи Міністерства цифрової трансформації та ОДА міста обласного значення Одещини стануть локомотивом цифрової трансформації в Україні. Балта, Білгород-Дністровський, Біляївка, Ізмаїл, Подільськ, Теплодар, Чорноморськ та Южне першими впровадять сервіси цифровізації на містах. Спираючись саме на їхній досвід будуватиметься програма цифровізації громад для всієї України.
«Цифровізація — це наше майбутнє. Громади Одеської області потребують маяків цифрової трансформації. Ними стануть міста обласного значення. Голови цих міст мають сформовані команди та досвід місцевого самоврядування. Саме вони будуть першими в Україні реалізовувати цифровізацію на місцях.
Окрім того, ми ратуватимемо за створення в ОДА департаменту цифровізації. Впевнений, що з його появою процеси цифрової трансформації в регіоні активізуються. Як це було, коли ми створили перший в країні інформаційно-аналітичний центр за часів моєї минулої каденції», — зазначив голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький.
Директор Директорату регіональної цифровізації Вадим Бортник розповів головам міст, які функції мають бути втілені першочергово. Насамперед це впровадження сервісу «Дія» на всіх рівнях та популяризація його серед населення, пріоритет цифрового документообігу над паперовим, підключення до послуги єМалятко та єПрописка за перший квартал 2021 року, забезпечення якості надання послуг у ЦНАП.
 
За інф.Одеської ОДА
 
 

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.