За 6 років дії Урядової програми «теплих» кредитів її учасниками стали майже 860 тисяч родин, які впровадили заходи з енергоефективності на суму 8,7 млрд.грн та економлять енергоресурсів в еквіваленті газу близько 440 млн.м3 щорічно. При цьому видатки з державного бюджету склали близько 3,2 млрд.гривень.

Як відомо, Постановою Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2020 року №896 Урядову програму «теплих» кредитів продовжено на 2021 рік у частині підтримки впровадження енергоефективних заходів для індивідуальних домогосподарств. Окрім цього, постановою передбачено доповнення переліку обладнання, на придбання якого надається стимулювання, інтелектуальними лічильниками електроенергії, електроакумулюючими системами, пристроями для зарядження електричних транспортних засобів тощо. Згідно прийнятої постанови обсяг фінансування Програми в 2021 році передбачено в обсязі 150 млн.гривень.

Водночас, Держенергоефективності розробило проєкт Концепції Державної цільової економічної програми з енергоефективності та розвитку відновлювальних джерел енергії на наступний п’ятирічний період (2022-2026 р.р.), яка передбачає продовження заходів щодо стимулювання населення до впровадження енергоефективних заходів, а також розширює сфери застосування механізмів державної політики на інші сектори економіки: бюджетна сфера, підприємства, транспорт, біоенергетика тощо.

За остання 6 років у Одеській області учасниками програми «теплих» кредитів стали понад 34 тис. родин (з урахуванням сімей, які проживають в ОСББ), які впровадили енергоефективні заходи на суму понад 289 млн.грн., що на 20% нижче середнього показника по Україні.

Разом з цим, за 6 років  дії Програми понад 10 тис. приватних домогосподарств області залучили близько 212 млн. гривень на придбання енергоефективних матеріалів та котлів, що майже вдвічі менше у порівняні із Вінницькою областю, де за аналогічний період було залучено понад 417 млн.грн. на енергоефективні заходи.

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.