25 травня 2020 року відбулась щомісячна апаратна нарада при міському голові. На нараді присутні всі керівники комунальних підприємств, установ, організацій міста Теплодар та керівники структурних підрозділів виконавчого комітету Теплодарської міської ради.

Розпочав нараду перший заступник міського голови Панасюк Олег Юрійович, який доповів присутнім про стан житлово-комунального господарства у місті. Олег Юрійович повідомив про серйозність фінансових проблем, які виникають у наших комунальних підприємств. На сьогоднішній   день, заборгованість населення за спожиті послуги складає :

  • КП «Одеська ТЕЦ-2» – 9 млн. 900 тис.грн.;
  • КП «Теплодарводоканал» – 860 тис.грн.
  • ТОВ «ЖЕБП Наше місто» – 1 млн. 840 тис.грн.

Наявність таких боргів не дає можливості вчасно виплачувати працівникам підприємств заробітну плату, а також проводити належну підготовку до нового опалювального сезону.

Далі, керівники комунальних підприємств доповіли про стан розрахунків населення за спожиті послуги. Нажаль, відсоток сплати залишається доволі низьким – від 40% до 70%, на що міський голова зауважив, що необхідно посилити роботу з боржниками.

Заступник міського голови Ковальов Олександр Миколайович доповів присутнім, що всі освітні заклади ще знаходяться на карантині. Комісією з питань ТЕБ та НС було прийнято рішення про початок підготовки дитячих садочків до прийому дітей. Заходи з підготовки дошкільних закладів будуть проведені з 25 травня до 01 червня, відповідно до вимог Постанови Головного державного санітарного лікаря України. І тільки після отримання дозволу Держпродспоживслужби, заклади зможуть приймати своїх вихованців.

Головний лікар нашої лікарні Чуйко Олександр Миколайович повідомив, що нових випадків захворювання на коронавірус в місті не зафіксовано, 21 травня відправлено ще 26 зразків на аналіз на виявлення COVID-19, відповіді ще не надійшли.

Завершив апаратну нараду Жовнір Михайло Васильович, акцентувавши увагу на тому, що необхідно направити максимум зусиль на роботу з боржниками, адже це теж бюджетні кошти, які можуть бути направлені на усунення нагальних проблем міста. Також міський голова оголосив червень 2020 року місяцем боротьби з амброзією на території нашого міста  та запросив всіх долучитись до заходів, які будуть проводитись.

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.