В.о.  міністра освіти Любомира Мандзій зазначила, що садочки відкриють, коли дозволить епідеміологічна ситуація. Для того, щоб діти та вихователі мали змогу повернутися до закладів дошкільної освіти, садочки мають відповідати всім вимогам безпеки.

В Україні можуть відкрити дитячі садочки. Проте, це відбудеться не в усіх областях, а тільки там, де епідеміологічна ситуація покращується. Зазначається, що заклад дошкільної освіти зможе відкритися тільки за умови виконання рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину.

Зокрема, обов’язковий температурний скринінг усіх працівників перед початком зміни, а дітей кожні 4 години, постійна дезінфекція, багаторазові вологе прибирання і провітрювання приміщення, заборона багаторазових рушників, м’яких іграшок і килимів з довгим ворсом, обмеження занять та ігор, що потребують безпосереднього фізичного контакту, сенсорних занять та ігор, окремий вхід в групи тощо. У пріоритеті ігри на свіжому повітрі, максимальне фізичне дистанціювання. Планується також відсторонення від роботи осіб з групи ризику, які досягли 60-річного віку або мають хронічні захворювання, що пригнічують імунітет.

Загальнонаціональне відкриття садочків буде можливим на 3 етапі дорожньої карти з урахуванням рішень комісій ТЕБ та НС територіальних одиниць. Також буде виданий так званий «коронавірусний» протокол, який включатиме вимоги санітарного лікаря та рекомендації МОН щодо роботи закладів дошкільної освіти в умовах пандемії.

                                                                                   Відділ освіти, культури,  молоді та спорту

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.