По зовнішньому вигляду нагадує полин звичайний, стебло пряме, розгалужене, опушене короткими волосками. Сходи з»являються наприкінці березня – травня, цвіте з середини липня до жовтня, плодоносить у вересні-листопаді.

Амброзія полинолиста з повним правом можна назвати екологічно небезпечним бур’яном. Адже пилок амброзії викликає у людей захворювання – амброзійний поліноз або «сінну пропасницю». У період цвітіння бур’яну від цього захворювання страждає величезна кількість населення. У людей втрачається працездатність, опухають слизові оболонки верхніх дихальних шляхів та очей, з»являється нежить та сльозотеча, чихання, підвищення температури, розвивається астма. Ефективних ліків проти цього захворювання поки що не існує.

            На підставі вищезазначеного виконавчий комітет Теплодарської міської ради звертається до всіх суб»єктів господарської діяльності, установ, організацій та жителів міста залучитися до вирішення даної проблеми та у разі виявлення даного бур’яну на прилеглих до СГД територіях, прибудинкових територіях або території міста вживати заходи з його ліквідації. Найбільш ефективним методом боротьби з рослиною – є виривання її з корінням на початковій стадії росту, що надає можливості не досягти періоду цвітіння (липень-серпень).

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.