26 лютого 2020 року під головуванням міського голови Михайла Жовнірі відбулась нарада з питання управління мережею закладів загальної середньої освіти. В нараді прийняли участь заступник міського голови, начальник управління освіти, культури та спорту Ковальов Олександр Миколайович, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Компанієць Оксана Іванівна, секретар міської ради Бігунов Михайло Михайлович, керуюча справами виконавчого комітету Зорило Ольга Петрівна, завідуюча міським методичним кабінетом Дзісь Антоніна Євгенівна та директор Теплодарської ЗОШ І-ІІІ ст. Грещук Любов Степанівна.

В рамках реформування системи освіти та з прийняттям Верховною Радою України Закону України «Про повну загальну середню освіту» від 16.01.2020р. постало питання про збереження мережі загальної середньої освіти в нашому місті, адже відповідно до даного закону, початкову освіту (1-4 класи) надає початкова школа, базову середню освіту (5-9 класи) надає гімназія, повну загальну середню освіту (10-12 класи) – ліцей. Для започаткування та впровадження освітньої діяльності комунального ліцею у його складі має бути створено та функціонувати не менше чотирьох 10 класів. Рішення про утворення комунальних ліцеїв як окремих юридичних осіб, їх реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) приймають Верховна Рада Автономної Республіки Крим, обласні, міські ради (міст з населенням більше 50 тисяч).  

Але, з метою збереження можливості отримувати загальну середню освіту нашим дітям в місті, членами наради було прийнято рішення звернутись до Теплодарської міської ради з проханням створити на базі Теплодарської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів академічний ліцей, який буде включати в себе всі три ступені освіти: початкову, базову середню та профільну середню.

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.