Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Ось і в м.Теплодар дана акція стартувала 25 листопада в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок.

Основними завданнями акції є:

– привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків;

– проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім’ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення  щодо нетерпимого ставлення до насильства;

– формування свідомості усіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства.

Дати початку та завершення Кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Шістнадцятиденний період кампанії охоплює наступні важливі дати:

25 листопада

Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок

1 грудня

Всесвітній  день боротьби зі СНІДом

2 грудня

Міжнародний день боротьби з рабством

3 грудня

Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями

5 грудня

Міжнародний день волонтера

6 грудня

Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі

9 грудня

Міжнародний день боротьби з корупцією

10 грудня

Міжнародний день прав людини

В рамках проведення акції «16 днів проти насильства» виконавчим комітетом Теплодарської міської ради було розроблено план заходів. В акції прийняли участь Теплодарська загальноосвітня школа, Служба у справах дітей виконавчого комітету Теплодарської міської ради, Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Теплодарської міської ради,  Дошкільні навчальні заклади.

Теплодарською загальноосвітньою школою проведено конкурс дитячого малюнка «Світ без насильства очима дітей»,  класні години на теми: «Право, обов’язок, свобода та відповідальність», «Толерантність – шлях до миру». Відбулась зустріч с представником служби у справах дітей на якій було розглянуте питання: «Насильство і злочин» та з представником правоохоронних органів на тему: «Злочинність у підлітковому середовище». Пройшли тренінги та теми: «Вчимося бути толерантними», «Як долати агресію»,  «Маршрут Безпеки». Проведено тиждень правового виховання до Дня прав людини та тиждень толерантності на тему:«Толерантність врятує світ».

Службою у справах дітей були проведені перевірки умов проживання дітей, що перебувають у складних життєвих обставин та надана речова допомога. Проведено вуличну акцію «Насильству немає виправдання» та семінар з представниками навчальних закладів щодо профілактики боулінгу серед дітей.

Дошкільними  учбовими закладами міста проведені інформаційно – роз’яснювальні роботи: «Не роби нікому боляче і тобі не зроблять», «Сам вдома», «Хто такий агресор», «Якщо мене ображають батьки», «Жорстоке поводження з дітьми та його наслідки», «Ефективність виховання без покарань», «Скажи насильству ні», «Насильство це злочин. Захисти себе та інших». В інформаційних куточках оновлена інформація «Права та обов’язки  батьків щодо дітей в родині». Розроблено пам’ятку для батьків «Як зменшити кількість непослухів». Проведено круглий стіл на тему: «Від злагоди в кожній родині до миру у всьому світі». Відбулась виставка дитячих малюнків на тему  «Сім’я очима дитини».

В рамках акції на офіційному сайті Теплодарської міської ради розміщено відеоролик «Розірви коло насильства», що має статус соціальної реклами.

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.