Урядом підтримана ініціатива Міністерства соціальної політики та прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 27.03.2019 року № 309 «Про затвердження Порядку використання у 2019 році коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу», яким запроваджується новий механізм забезпечення заходами з реабілітації дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу за принципом «гроші ходять за людиною», що дозволить забезпечити адресність, прозорість та підвищити якість реабілітаційних послуг.

Діти з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу забезпечуються безкоштовними реабілітаційними заходами в реабілітаційних установах України в межах бюджетних коштів.

Реабілітація за бюджетною програмою може здійснюватися в закладах охорони здоров’я будь-якої форми власності та організаційно-правової форми або їх відокремлених підрозділів, що забезпечують медичне обслуговування населення на основі відповідної ліцензії та професійної діяльності медичних працівників, а також в реабілітаційних установах, підприємствах, закладах, у тому числі їх відділеннях, структурних підрозділах незалежно від форми власності, які мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики.

Для забезпечення дитини реабілітаційними заходами один з батьків дитини чи її законний представник звертається до управління праці та соціального захисту населення за місцем проживання (перебування) та подає заяву про направлення дитини до реабілітаційної установи із зазначенням інформації про вибрану реабілітаційну установу  з копіями документів:

  • свідоцтво про народження дитини та паспорт законного представника дитини з інвалідністю;

  • індивідуальна програма реабілітації, що видається лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу;

  • виписка з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого (форма № 027/о).

Для отримання направлення на безкоштовну реабілітацію просимо звертатися за адресою: м. Теплодар, вул. Піонерна, 7, каб. № 20 управління праці та соціального захисту населення.

                                                                            УПСЗН ВК ТМР

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.