Щорічно світ відзначає День охорони праці. Він святкується 28 квітня, починаючи з 1989 року. У цей день більш ніж в ста країнах світу проводяться заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до невирішених проблем охорони праці. Ідея проведення Всесвітнього дня охорони праці бере початок від Дня пам’яті загиблих працівників, уперше проведеного американськими та канадськими трудящими в 1989 році в пам’ять про працівників, які загинули та отримали травму на виробництві.

В Україні цей День відзначається згідно Указу Президента України № 685/2006 від 18 серпня 2006 року щорічно 28 квітня. У 2019 році День охорони праці відзначають під гаслом «Безпечне та здорове майбутнє праці».

Метою запровадження цього дня – привернути увагу до проблем збереження життя та здоров’я людей у процесі трудової діяльності. Відтак це професійне свято стосується кожної людини, що заробляє на життя власною працею.

Сьогодні охорона праці на підприємстві є питанням особливої важливості. Щоб не допустити створення аварійної або позаштатної ситуації під час роботи на виробництві, необхідно грамотно підходити до питань трудової безпеки.

         Підприємствами нашого міста до Дня охорони праці під гаслом «Безпечне та здорове майбутнє праці» було проведено ряд заходів, а саме:

– проведена перевірка стану охорони праці на дільницях з метою

ознайомлення працівників з виробничими ризиками та їх впливом на безпеку праці;

– проведено роз’яснення положення Концепції реформування системи управління охороною праці в України;

– проведені бесіди з працівниками з питань підвищення рівня безпеки та гігієни праці;

– проведені заходи щодо усунення виявлених порушень охорони праці, призначені відповідальні особи й строки усунення виявлених порушень;

– проведені інструктажі з охорони праці та протипожежної безпеки;

– проведені аварійні та протипожежні тренування.

         Закладами освіти були проведені тематичні наради, класні години на тему «Безпечне та здорове майбутнє праці», була створена тематична виставка шкільній бібліотеці «Твоє безпечне життя». Інженером з охорони праці проведено тестування з охорони праці, оновлені куточки з охорони праці. 

Дотримуйтесь правил з техніки безпеки!

Від admin

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.