Щороку у травні відбувається процес перепризначення субсидії на новий рік.

В травні 2019 також буде зроблено автоматичне призначення житлової субсидії на наступний строк для домогосподарств, які отримували житлову субсидію у попередньому сезоні відповідно до п.16 Положення про порядок призначення житлових субсидій ( в редакції постанови КМУ від 14.03.2018 №329 зі змінами та доповненнями).

          Але не всім домогосподарствам буде зроблено автоматичне перепризначення житлової субсидії.

          Перепризначення житлової субсидії на наступний опалювальний (неопалювальний) сезон для деяких категорій субсидіантів здійснюється виключно після надання нових заяви і декларації. Зокрема, це:

  1. Орендарі житла.
  2. Внутрішньо переміщені особи.
  3. Домогосподарства, в яких кількість фактично проживаючих зареєстрованих осіб менша, ніж кількість зареєстрованих.
  4. Домогосподарства, де є непрацюючі працездатні особи, в яких відсутні доходи або вони менше мінімальної заробітної плати, або за них не сплачено єдиний соціальний внесок.
  5. Домогосподарства, які звертаються за призначенням житлової субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

       Якщо органи соціального захисту отримають інформацію про наявність заборгованості за житлово-комунальні послуги, загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340грн.), житлова субсидія на наступний сезон не призначається.

        З початку такого сезону житлову субсидію буде призначено, якщо протягом двох місяців з дати отримання повідомлення про відмову в призначенні житлової субсидії, громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або уклав договір про її реструктуризацію , або оскаржив у суді наявність заборгованості. В інших випадках субсидія призначається з місяця, наступного за місяцем, в якому громадянин вчинив такі дії.

        Житлову субсидію на неопалювальний період розраховуватимуть на основі доходів громадян, отриманих у 3-4 кварталах 2018 року, а на опалювальний сезон 2019-2020 роки – на основі доходів за 1-2 квартали 2019.

                                                                                                      УПСЗН

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.