На території Одещини діє обласна комплексна програма соціальної підтримки населення на 2018-2020 роки «Соціальний захист населення в Одеській області». Одним з напрямків даної програми є матеріальна підтримка осіб з числа найменш захищених категорій громадян на рівні держави та області, зокрема одноразова грошова допомога.

«Для того, щоб отримати разову матеріальну допомогу в рамках обласної програми «Соціальний захист населення в Одеській області», потрібно надати до районного/міського управління соціального захисту населення відповідний пакет документів – заяву на ім’я голови обласної ради Степанова М.В. або директора Департаменту соціальної та сімейної політики ОДА Коваленко Л.В., заяву на згоду щодо обробки персональних даних, копії паспорта та ідентифікаційного коду, розрахунковий рахунок з реквізитами банку або заяву про отримання грошей поштою. Далі увесь цей пакет документів передається до Департаменту соціальної та сімейної політики ОДА. Громадяни можуть подати документи протягом року 2019 року. Також за довіреністю можна передати документи через родичів або знайомих.

Матеріальна допомога надається за умови, якщо дохід громадянина або пенсія становить менше 2,500 гривень на місяць, громадянин не повинен отримувати субсидій і пільг на оплату комунальних послуг.

Рішення щодо надання матеріальної допомоги приймає Координаційна рада з питань соціальної підтримки населення обласної державної адміністрації (голова – заступник голови ОДА Віталій Свічинський). Виплати здійснюватимуться протягом року по мірі опрацювання звернень», – розповіла директор Департаменту соціальної та сімейної політики ОДА Лілія Коваленко.

Порядок надання одноразової грошової допомоги окремим категоріям громадян, які найменш соціально захищені на рівні держави та області затверджено наказом Департаменту соціальної та сімейної політики обласної державної адміністрації від 31 січня 2019 року №16. Ознайомитися з вищезазначеним наказом можна у регіональній друкованій пресі, яка публікує офіційні документи.

За інф.ООР

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.