Відповідно до листа Департаменту житлово-комунального господарства та енергоефективності Одеської обласної державної адміністрації від 02.11.2018 року № 635/21/03/01-08/2052 щодо отриманої від Головного управління держпраці в Одеській області інформації про зростання рівня травматизму під час виробничої діяльності на підприємствах житлово-комунального господарства. 

На підприємствах житлово-комунального господарства України в 2017 році сталося 155 нещасних випадків, в т.ч. 17 зі смертельним наслідком. З початку 2018 року загинуло 6 працівників та стався 1 груповий нещасний випадок.

Основними причинами настання нещасних випадків є:

  • невиконання вимог інструкцій з охорони праці;
  • особиста необережність;
  • невиконання посадових обов’язків;
  • конструктивні недоліки, недосконалість, недостатня надійність засобів виробництва;
  • порушення вимог безпеки під час експлуатації обладнання, устаткування, машин, механізмів;
  • порушення технологічного процесу.

          З метою профілактики виробничого травматизму та безпечного виконання робіт на об’єктах, керівникам підприємств житлово-комунального господарства організувати проведення превентивних заходів на підприємствах  про необхідність дотримання вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці при проведенні робіт підвищеної небезпеки та під час експлуатації (застосуванні) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки. Особливу увагу приділити дотриманню вимог безпеки на об’єктах водопровідно-каналізаційного господарства та при проведенні робіт в колодязях, траншеях, котлованах та замкнутому просторі.

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.