26 листопада 2018 року в залі засідань Теплодарської міської ради відбувся «круглий стіл» на тему «Соціальний захист осіб з інвалідністю». В засіданні прийняли участь міський голова Михайло Жовнір, начальник управління праці та соціального захисту виконавчого комітету Теплодарської міської ради Тетяна Полюк, начальник Теплодарського бюро правової допомоги Лілія Багно, головний лікар ТМЦЛ Олександр Чуйко, начальник відділу сприяння зайнятості м.Теплодар Марина Гнатенко, голова Теплодарської міської ВГОІ «Союз Чорнобиль України» Павло Антоненко, голова Теплодарського міського товариства інвалідів Петро Ярмоленко  та мешканці міста.

Круглий стіл був приурочений до Міжнародного дня людей з інвалідністю. Під час засідання всі присутні були ознайомлені з тими послугами, які надає даній категорії людей управління праці та соціального захисту людей виконавчого комітету Теплодарської міської ради.

Станом на 21 листопада 2018 року забезпечено 22 людини санаторно-курортними путівками, 35 осіб, віднесених до І категорії ЧАЕС було оздоровлено на суму 238770,00 грн., 33 особи були забезпечені технічними засобами реабілітації, сім осіб було забезпечено безкоштовною послугою підключення до мережі Інтернет  та інші послуги. В місті діє Програма «Захист і турбота», за рахунок якої придбаються  ліки.

В місті активно ведеться робота з даною категорією осіб, зокрема налагоджена тісна співпраця з громадськими організаціями.

Михайло Васильович поцікавився у Тетяни Миколаївни на що найчастіше скаржаться наші мешканці з особливими потребами. «На недостатнє фінансування їх потреб», – відповіла начальник УПСЗН. На сьогоднішній день, в місті на обліку перебуває 800 осіб з інвалідністю, які потребують значних коштів.

Присутні мали змогу отримати відповіді на всі питання, які були в межах компетенції присутніх. Так, мешканці міста  цікавились питаннями і працевлаштування таких осіб, і юридичними аспектами утримання людей з обмеженими можливостями та інше, а також висловили деякі побажання в організації роботи управління праці та соціального захисту населення з даною категорією своїх відвідувачів, адже вони потребують особливої уваги.

На останок, голова Теплодарського міського товариства інвалідів Петро Ярмоленко запросив мешканців міста, які мають статус осіб з інвалідністю, приєднуватись до громадської організації, адже разом завжди легше  вирішувати проблеми, які виникають.

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.