25 жовтня 2018 року відбулась чергова сесія Теплодарської міської ради сьомого скликання. На порядок денний було винесено 17 питань.

Розпочалась сесія хвилиною мовчання за Медведковим Олександром Павловичем, першим директором Теплодарської ЗОШ та депутатом першого скликання, людині, яка по теперішній час користувалась величезною повагою мешканців міста.

Із депутатським запитом звернулась Костроміна Алла Вікторівна, яка запропонувала при складанні бюджету міста 2019 рік запланувати видатки  на ремонт дитячих майданчиків у дитячому садочку №2.

Під час розгляду першого проекту рішення «Про хід виконання рішень Теплодарської міської ради за І півріччя 2018 року», звітували голови постійних депутатських комісій про зняття з контролю виконаних рішень і таких, які ще залишаються чинними та на контролі.

Далі були затверджені розпорядження міського голови, які були прийняті в міжсесійний період, прийнято рішення «Про встановлення заборони продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання на території м.Теплодар.

Наступним рішеннями депутати затвердили звіт про готовність об’єктів житлово-комунального господарства  та соціальної сфери міста Теплодар до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років. З діяльністю та проблемами нашого комунального господарства депутатів ознайомив перший заступник міського голови Панасюк Олег Юрійович. Згідно наданих звітів, комунальні підприємства та соціальні об’єкти до осінньо-зимового періоду готові на 100%. Але поряд із стовідсотковою готовністю підприємств до зими, існує гостра фінансова недостатність, а саме, наявність заборгованості мешканців міста перед КП «Одеська ТЕЦ №2» та в свою чергу заборгованості підприємства перед НАК «Нафтогаз». В ході доповіді Олега Юрійовича у депутатів виникало багато питань до якості підготовки міста до зими, а саме якість ремонту доріг, який проводиться в місті та виконанню гарантій по вже відремонтованим ділянкам доріг. Викликало велике занепокоєння підняття ціни на газ та можливе збільшення рівня несплати населення за тепло, великі тепловтрати будинків та низькі температури в квартирах, та інше. Лазаревим В.В. було запропоновано провести енергоаудит, розробити та запровадити в місті програму утеплення будинків.

Наступним своїм рішенням депутати дозволили виконавчому комітету розробити детальний план території земельної ділянки у м.Теплодар в межах вул.Енергетиків, вул.Польової, СК «Енергобудудівельник» з подальшим поділом на земельних ділянки під індивідуальне будівництво для учасників бойових дій.

Ще один проект рішення, який викликав у депутатів додаткові запитання, став проект про встановлення громадській організації «Доступне житло» орендної плати за користування об’єкту незавершеного будівництва житловий будинок, що розташований за адресою: 65490, Одеська область, м.Теплодар, пр-т Енергетиків, 86а комунальної власності територіальної громади м.Теплодар. Після тривалих дискусій, рішення все-ж-таки підтримали для надання можливості реалізації Програми «Доступне житло».

Наступним питанням, винесеним на порядок денний був проект рішення про виконання бюджету м.Теплодар за 9 місяців 2018 року. Доповідачем по даному питанню була заступник начальника управління фінансів виконавчого комітету Теплодарської міської ради Муталенко Ірина Вікторівна. Виконання бюджету за дев’ять місяців  2018 року склало 117,7%.

Були внесені зміни та доповнення в бюджет міста Теплодар на 2018 рік, а саме, збільшені планові надходження та видатки на суму перевиконання. Рішення підтримані.

Депутати затвердили Порядок запобігання та врегулювання конфлікту інтересів в Теплодарській міській раді та її виконавчих органах, внесли деякі зміни в Регламент роботи Теплодарської міської ради VII скликання.

Далі були питання, які стосувались земельних відносин громадян міста. Всі рішення були підтримані.

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.