Це свято співпадає із днем християнського свята Віри, Надії, Любові та матері їх Софії і, мабуть, не випадково. Доброта і любов – головне, що ми повинні дарувати нашим дітям. Адже діти – це наша надія і наше майбутнє. Щоб ця надія здійснилася, ми – дорослі, повинні пам’ятати про свою відповідальність, піклуватися про кожну дитину. Особливо про дітей, які залишилися без батьківської опіки. Турбота про них – наше спільне завдання, обов’язок міста, суспільства, держави. Державна політика спрямована на те, щоб всі діти, які посиротіли, потрапляли в сімейні форми виховання. Тільки у тому разі, коли вичерпані всі можливості до влаштування дитини у сімейні форми виховання, вона може бути направлена до інтернатного закладу.

 Начальник служби у справах дітей виконавчого комітету Теплодарської міської ради Одеської області Наталія Гріщук з нагоди дня усиновлення провела інформаційний захід з жінками в ТГО БС „Наша родина”. Метою заходу було надання більш докладної інформації з питань влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до різних форм сімейного виховання, пошук кандидатів в прийомні батьки та батьки вихователі. Начальник ССД розповіла присутнім як стати усиновителем, куди необхідно звернутись та які документи необхідно зібрати. Проінформувала присутніх що у нашому місті нажаль немає прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Під опікою, піклуванням в сім’ях проживає 22 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. В сім’ях усиновителів проживає 9 усиновлених дітей. Також проінформувала присутніх про професійну комплексну послугу –сімейний патронат. Хто такий патронатний вихователь, його завдання, права та обов’язки. Що це дасть для дитини, батькам та для України. Також було роз’яснено присутнім про пільги для таких сімей та підтримку держави. Всі учасники заходу отримали інформаційні буклети до поданої теми.

Також місто Теплодар приєдналось до Всеукраїнського флешмобу “Усиновлення — це любов назавжди”, спрямованого на привернення уваги до дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, подолання стереотипів та інформування громадян про маленьких українців різного віку, які виховуються в інтернатних закладах і очікують на усиновлення. Під час заходу розповсюджувались інформаційні матеріали, брошури про усиновлення, сімейні форми виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, листівки з побажанням, щоб кожна дитина мала родину, люблячих батьків.

Усиновлення визнане в Україні пріоритетною формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, внаслідок усиновлення дитина втрачає статус дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування і стає сином чи донькою. Держава в свою чергу надає підтримку сім’я, які усиновили дитину. Особа, яка усиновила дитину-сироту або дитину, позбавлену батьківського піклування, має право: на грошову допомогу при усиновленні дитини у розмірі як при народженні дитини; на отримання відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку; на отримання одноразової оплачуваної відпустки тривалістю 56 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів (при усиновленні дитини віком старше трьох років).

Бажання взяти на виховання дитину, народжену іншими, як кажуть „народжену серцем”, є ознакою нашої культури і виникає тільки у небайдужих до чужого горя, душевно щедрих і готових до самопожертви людей.

Шановні жителі міста Теплодар, яким не байдужа дитяча доля звертайтесь за більш детальною інформацією до органу опіки і піклування виконавчого комітету Теплодарської міської ради!

 

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.