Затверджений Порядок зарахування, відрахування і переведення учнів в державні і комунальні заклади освіти для здобуття повної загальної середньої освіти

Наказ про затвердження порядку Міносвіти прийняло 5 травня.

Передбачено, що діти зараховуються в перший клас шкіл, закріплених для обслуговування місця їх проживання з урахуванням можливостей учбового закладу і нормативів наповнюваності класів.

Інформація про можливість учбового закладу, число учнів в кожному класі і, відповідно, наявності вільних місць обов’язково публікується в учбовому закладі і на його сайті (чи сайті органу, у сфері управління якого знаходиться школа).

Для зарахування дитини в 1 клас один з батьків не пізніше 31 травня особисто повинен подати до закладу заяву, копію свідоцтва про народження і оригінал медичної довідки за формою № 086-1 / о.

Заява подається в школу, за якою закріплено обслуговування території проживання дитини. Крім того, один з батьків може подати заяви в інші учбові заклади для зарахування на вільні місця.

Якщо станом на 31 травня кількість поданих заяв перевищує загальну кількість місць в перших класах, зарахування дітей відбувається в межах нормативу наповнюваності класів, визначеного Законом “Про загальну середню освіту” за наступними правилами:

1) в першу чергу не пізніше за 1 червня зараховуються діти, що проживають на території обслуговування учбового закладу, рідні брати або сестри дітей, що вже вчаться, а також діти працівників цього учбового закладу;

2) інші діти зараховуються не пізніше за 15 червня лише на вільні місця за датою їх народження (в першу чергу – старші діти) і за умови подачі до 15 червня заяви про підтвердження наміру здобувати освіту в цьому закладі і довідки учбового закладу за місцем проживання про те, що ця дитина відрахована або не була зарахована.

Право дитини навчатися в близькій школі підтверджується документомбатьків з відміткою про місце проживання (паспорт, тимчасове посвідчення громадянина, посвідка на проживання, посвідчення біженця і т. д.); довідкою про реєстрацію місця проживання / перебування особи (дитини або одного з його батьків); витягом з Єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання; копією документу, що засвідчує право на проживання дитини, батьків дитини на території обслуговування учбового закладу: право власності на відповідне житло або право користування ним (договір на користування житлом має бути нотаріальне засвідчений (окрім договору на користування кімнатою в гуртожитку ) або зареєстрований відповідно до статті 158 Житлового кодексу УРСР.

За інф. платформа LIGA:ZAKON

 

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.