Шановні роботодавці м.Теплодар! 

Не пізніше 01 лютого після звітного року, роботодавці подають до служби зайнятості звіт “Інформація про зайнятість і працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню”.

Звіт подають підприємства, установи, організації із чисельністю штатних працівників понад 20 осіб.

Підприємства, установи, організації із чисельністю штатних працівників понад 20 осіб мають виконати квоту. Квота – норматив працевлаштування громадян, зазначених у частині першій статті 14 Закону України «Про зайнятість населення»  (далі-Закон) (крім інвалідів). Роботодавці самостійно розраховують  квоту відповідно до частини третьої статті 14 Закону з урахуванням чисельності громадян, які на умовах повної зайнятості вже працюють на підприємствах і належать до таких, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню (крім інвалідів). 

Яка відповідальність за недотримання квоти. У разі невиконання роботодавцем протягом року квоти для працевлаштування громадян із нього стягується штраф за кожну необґрунтовану відмову в працевлаштуванні таких осіб у межах відповідної квоти у двократному розмірі мінімальної заробітної плати, установленої на момент виявлення порушення.

Якщо Вас зацікавила  інформація щодо застосування законодавства про зайнятість населення, телефонуйте до МЦЗ м.Теплодар тел. 783-01-32                                                          

                                                                                                                       З повагою, МЦЗ м.Теплодар

                              

              

 

 

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.