Небайдужі люди вирішували втілення проектів для різнобічних життєво-соціальних проблем шляхом самоорганізації населення.

20 жовтня в приміщенні Біляївської міської ради був проведений тренінг «Школа громадської участі» започаткований всеукраїнською громадською організацією «Асоціація сприяння самоорганізації населення» за підтримки фонду сприяння демократії посольства США в Україні.

Ведучими тренінгу були: голова асоціації Анна Трепалюк, керівник аналітичного центру Андрій Крупнік. Представниками від Теплодарської міської ради були – Пахолюк Тетяна Петрівна – депутат та Новікова Катерина Григорівна – помічник депутата.

         Андрій Крупнік розповів учасникам «Школи громадської участі» :

  • про участь громадськості в управлінні місцевими справами, що є вимогою життя;
  • про позитивний результат співпраці влади з громадськістю;
  • про мобілізацію громади на підтримку ініціативи та ефективної комунікації;
  • про участь громадськості в процесах об’єднання та розвитку об’єднаних громад;
  • про нормативно-правову базу участі громадськості у діяльності органів місцевої влади;
  • про важливе значення статуту територіальних громад.

Голова асоціації Анна Трепалюк в своїх виступах детально, доступно розповіла про розробку проекту побудови логічного ланцюжку від проблем до конкретних змін, як отримати грант від реалізації своєї ініціативи.

З виступу міського голови м.Біляївки ми довідалися, що громада іде шляхом самоорганізації населення, громадські об’єднання в формі СОН та ОСББ в них самоорганізовуються один за другим.

Нами, депутатом Пахолюк Т.П. та помічником депутата Новіковою Г.Г. був розроблений макет проекту про очисні споруди – наше болюче місце.

У ході розробки проекту ми отримали рекомендацію щодо реалізації цього проекту.

У зв’язку з тим, що ця проблема негативно діє на життєдіяльність в м.Теплодар, негативно впливає на екологію, фауну, флору в навколишніх селах, ми вирішили надати міському голові і своє бачення вирішення проблеми діяльності наших очисних споруд, а саме звернутись до Міжнародного інституту з питань екології винести нашу проблему на форум донорів, який буде проходити в листопаді місяці в м.Києві, з надією, що нас почують.

Депутат ТМР Пахолюк Т.П.

 

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.