Міністерство охорони здоров’я України та Міністерство освіти і науки України  на виконання протокольного доручення за результатами наради під головуванням Віце-прем’єр –міністра України В.Кириленка від 22 серпня 2017 року з питання вакцинації від кору дітей та дорослого населення інформують щодо можливості відвідування дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів дітьми, які не тримали обов’язкові щеплення від кору перед початком навчального року.

На сьогодні в Україні спостерігається спалах захворювання на кір. Зокрема, на початок серпня 2017 року зареєстровано 1386 випадків захворювання на кір серед усього населення. Зареєстровано два смертельні випадки від кору.

Особливу стурбованість викликає захворюваність в Івано-Франківській (637 випадків), Одеській (526 випадків) та Тернопільській (66 випадків) областях.

Ураховуючи, що ризик масового поширення цієї інфекції збільшується особливо з початком навчально-виховного процесу, необхідно вжити заходів щодо недопущення зростання захворюваності серед дітей.

Одним із основних протиепідемічних заходів з реагування на спалах є недопущення невакцинованих проти кору дітей у навчальні заклади.

Керуючись ст.15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», Міністерство охорони здоров’я України спільно з Міністерством освіти і науки України вважають за необхідне у зазначених областях на період спалаху кору заборонити відвідування дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів дітьми, які не мають жодного щеплення проти цього інфекційного захворювання.

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.