Інструктори ГО «Асоціації саперів України» провели інформаційну сесію на тему «Навчання з попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів»

Розглянули такі теми:
– Вплив мін та вибухонебезпечних предметів на людину, сім’ю і суспільство
– Що потрібно знати про небезпеку мін та вибухонебезпечних предметів
– Небезпечні території
– Безпечна поведінка
– Основи надання домедичної допомоги при мінно-вибухових травмах

⚠️ Під час навчання, звернули увагу присутніх на три золотих правила безпеки, які обов’язково має знати кожен:
– Не підходь!
– Не чіпай!
– Повідом службу порятунку за номером 101

Інструктори також розповіли про різні види мін, про правильну поведінку при їх виявленні та про небезпеку загроз, які можуть виникнути в умовах воєнних дій.

Основне послання – обачність та безпека мають бути на першому місці. Знання та дотримання правил безпеки може врятувати життя, оскільки порушення цих простих правил часто стає причиною нещасних випадків.

По завершенню заходу кожен з присутніх отримав посібник «Навчання населення з попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів» який розроблений з метою допомоги дорослим і дітям, що проживають в Україні, підвищити обізнаність щодо різного роду ризиків, пов’язаних із вибухонебезпечними предметами та отримати навички правильної поведінки, тим самим покращити свою особисту безпеку.

Правильні відповідальні дії кожної людини є запорукою збереження її власного життя та життя оточуючих.

Дякуємо інструкторам за такі життєво необхідні знання! Знання, що рятують життя.

*ГО «Асоціації саперів України» реалізує проєкт «Розбудова потенціалу в Україні, у тому числі нетехнічне обстеження територій та запобігання ризикам від вибухонебезпечних предметів», який здійснюється у партнерстві з The Mines Advisory Group за фінансуванням Донора Міністерства закордонних справ Великої Британії.

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.