10 листопада 2023р. відбулась зустріч міського голови Олександра Миколайовича Чуйко з радницею Міністра охорони здоровʼя України Наталією Одарій-Захарʼєвою.

 Домовилися про співпрацю та комунікацію, обмінялися пропозиціями розвитку медичних послуг, обговорили питання впровадження програми ментального здоровʼя на рівні громад та ідеї щодо покращення доступу до якісної психологічної допомоги і психосоціальних послуг для дітей з особливими освітніми потребами.

Участь у зустрічі прийняли: перший заступник Андрій Маковецький, заступник з фінансових питань Світлана Одарич, секретар ради Наталія Самочорна.

Також, за запрошенням міського голови Олександра Миколайовича та першого заступника Андрія Миколайовича, сьогодні у Теплодарській територіальній громаді працювала на базі КНП “Теплодарського ЦПМСД” мультидисциплінарна команда ментального здоровʼя Українського медичного Центру реабілітації матері та дитини.

У склад команди входили – психолог, логопед, лікар-психіатр дитячий та дорослий. Найбільше було звернень від батьків з дітьми, у яких затримка психо-мовленнєвого розвитку, розлад аутистичного спектру, захворювання психічного та неврологічного характеру. Фахівці проконсультували та надали рекомендації 13 родинам із дітьми.

Захід відбувся у рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?”, ініційованою першою леді Оленою Зеленською.

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.