Повідомлення про зміну тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення у зв’язку з переходом підприємства  до загальної системи оподаткування

     Відповідно до вимог Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» від 30.06.2023 року № 3219-IX, у Розділі ХХ “Перехідні положення”  Податкового кодексу України у підрозділі 8 пункт 9 абзац перший було викладено в такій редакції: “Установити, що тимчасово, з 1 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, але не  пізніше ніж до 1 серпня 2023 року, положення розділу XIV цього Кодексу застосовуються з урахуванням таких особливостей” та доповнено пунктом 91 “Особливості переходу суб’єктів господарювання, які використовували особливості оподаткування, встановлені пунктом 9 цього підрозділу, на систему оподаткування, на якій такі платники податку перебували до обрання особливостей оподаткування, передбачених пунктом 9 цього підрозділу.

     Пункт 91.1. наголошує, що платники єдиного податку третьої групи, які станом на 31 липня 2023 року використовували особливості оподаткування, встановлені пунктом 9 цього підрозділу, та не відмовилися від їх використання самостійно, з 1 серпня 2023 року автоматично вважаються такими, що застосовують систему оподаткування, на якій такі платники податку перебували до обрання особливостей оподаткування, передбачених пунктом 9 цього підрозділу.

     Тому, на підставі вищенаведеного, вступає в дію з 01 серпня 2023 року п.5 рішення  виконавчого комітету Теплодарської міської ради від 28 квітня 2023р. №51/В-2023р.

    Додатково повідомляємо, що з урахуванням вищещезазначених податкових змін, відповідно до наказу підприємства від 31 липня 2023 року № 13-П плата за абонентське обслуговування (без урахування витрат на обсуговування та заміну комерційних приладів обліку) з 01 серпня 2023 року становить:

  • на послугу з централізованого водопостачання – 8,48 грн. з ПДВ на місяць
  • на послугу з централізованого водовідведення – 6,52 грн. з ПДВ на місяць

 

 

Т.в.о.директора                                                                                Роман КАРДОПОЛЬЦЕВ

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.