В березні місяці 2023 року  в Порядок надання цільової адресної допомоги сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах, та малозабезпеченим верствам населення Одеської області, затвердженого рішенням Одеської обласної ради від 19.02.2021 №101-VIII, внесено зміни, доповнивши додаток до рішення розділом VII, а саме:

      «VII. ПОДАННЯ ТА РОЗГЛЯД ЗАЯВ ІЗ НАДАННЯ РАЗОВОЇ ГРОШОВОЇ ДОПОМОГИ НА ОЗДОРОВЛЕННЯ ДІТЕЙ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ, ІНШИХ ВІЙСЬКОВИХ ФОРМУВАНЬ, УТВОРЕНИХ ВІДПОВІДНО ДО ЗАКОНУ, ЯКІ ПЕРЕБУВАЮТЬ АБО ПЕРЕБУВАЛИ У ПОЛОНІ У ЗВ’ЯЗКУ З ПРОТИДІЄЮ ЗБРОЙНІЙ АГРЕСІЇ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОТИ УКРАЇНИ, НА ПЕРІОД ДІЇ ВОЄННОГО СТАНУ».

         Розмір матеріальної допомоги становить 20тис.грн.. Право на отримання одноразової матеріальної допомоги відповідно до вищезазначеного Порядку має один із батьків (усиновлювач), піклувальник або законний представник дитини військовополоненого віком до 18 років, зареєстрованим місцем проживання якого є Одеська область.

      Для отримання допомоги подається заява на ім’я голови Одеської обласної ради та додаються наступні документи:

  • Копія паспорта заявника , у разі надання копії пластикової картки типу ID-1паспорта з безконтактним електронним носієм, додається довідка про реєстрацію місця проживання;
  • Копія паспорту дитини у випадку досягнення дитиною 14 років;
  • Копію РНОКПП заявника та дитини;
  • Згода заявника та дитини, якщо їй виповнилося 14 років, на збір персональної інформації, а також на обробку персональних даних;
  • Довідку з банку із зазначенням реквізитів IBAN рахунку заявника;
  • Копію свідоцтва про народження, в якому зазначений хоча б один із батьків дитини, який визнаний військовополоненим;
  • Копію довідки про перебування осіб у місцях несвободи внаслідок агресії проти України або інтернування в нейтральних державах;
  • Копію рішення суду про встановлення опіки;
  • Копію документа про усиновлення, у разі усиновлення дитини військовополоненим.

    Строк розгляду заяви та доданих до неї документів Одеською обласною радою становить 10 робочих днів з дня отримання заяви та повного пакету документів.

     Виплата матеріальної допомоги здійснюється у термін до 10 робочих днів після розпорядження голови обласної ради та отримання фінансування від Департаменту фінансів Одеської обласної державної адміністрації.       

 

                                                                       Управління соціальної політики

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.