До уваги суб’єктів господарювання та громадян!       

Головне  управління Держпродспоживслужби в Одеській області листом  № 293/17  від 02.05.2023 року  повідомило, що до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів через систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) надійшло повідомлення від 24 квітня 2023 року № 2023.2025, стосовно виявлення хлорпірифосу у кукурудзі для приготування попкорну, що експортувалась з Іспанії (виробник: Liven SA, Barcelona) до України (отримувач: ТОВ «Фоззі Коммерц», вул. Гоголівська 1А, 07408.

  Звертаємо увагу, що  Хлорпірифос – діюча речовина багатьох розповсюджених інсектицидів широкого спектра дії, тому,  даний  харчовий продукт може нанести шкоду здоров’ю споживача, так як в результаті споживання він демонструє помітну токсичність для людини, викликючи дифузне ураження нейронів центральної нервової системи та впливає на нервову систему.

  З метою недопущення реалізації, придбання та використання  небезпечної продукції та, як наслідок,  можливих  отруєнь – доводимо дану інформацію до відома  суб’єктів господарювання та жителів міста.

Бережіть себе та своє здоров’я.

                                               Відділ соціально-економічного розвитку

виконавчого комітету Теплодарської міської ради

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.