Сьогодні українці вшановують тих, хто у Другій світовій війні боровся з нацизмом та переміг його, а також усіх жертв тієї війни.

Друга світова війна, яка тривала з 1939 до 1945 року, була одним із найкривавіших та найбільших збройних конфліктів в історії людства. Участь у ній брали понад 60 держав. Загинуло від 50 до 85 мільйонів людей.

Україна була одним з основних полів битв Другої світової війни, і простором, де тоталітарні режими – нацистський і радянський – вчиняли масові злочини. Через відсутність власної повноцінної держави український народ став одним з найбільш постраждалих від війни. Намагаючись усвідомити особливий трагізм Другої світової саме для мешканців України, ми не повинні забувати про її перші два роки, коли Гітлер і Сталін спільно перекроювали карту Європи, захоплювали території інших держав, насаджували окупаційні режими.

Українці заплатили за свободу від нацизму особливо велику ціну: мільйони полеглих на фронтах, загиблих в окупації, концтаборах та на каторжних роботах, мільйони поранених та ненароджених, десятки тисяч зруйнованих міст і сіл.

Другий рік поспіль українці проводять цю пам’ятну дату в умовах сучасної повномасштабної війни Росії проти України, яку називають найбільшою війною в Європі з часів Другої світової. Чимало жахіть війни, які раніше асоціювалися з останнім глобальним конфліктом, стали реальністю в Україні внаслідок воєнних злочинів російської армії та керівництва рф.

Пам’ятаємо страшну ціну свободи та незалежності. Шануємо Героїв, які віддали за неї життя.

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.