До уваги субєктів господарської діяльності, які здійснюють господарську діяльність у сфері торгівлі продуктами харчування

 На адресу виконавчого комітету Теплодарської міської ради Одеського району Одеської області надійшов лист від Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області від 09 березня 2023 року про те, що через систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) надійшло повідомлення  стосовно виявлення норовірусу в устрицях (Crassostrea gigas), що експортувалися з Франції (виробник: Les jardins ostréicoles de tatihou, France; пакувальник: Friulpesca SRL, Italy) до України (одержувач: ТзОВ «МЕТРО Кеш енд Кері Україна», проспект Петра Григоренка, 43, м. Київ) (додається). Невідповідний харчовий продукт може нанести шкоду здоров’ю споживача (Норовірус — це кишкова інфекція, викликана вірусом Норфолк (Норуолк, Norwalk virus), який відноситься до РНК-мікроорганізмів. Норовірусна інфекція відрізняється високою контагіозністю. Вона здатна викликати масштабні епідемії. До неї сприйнятливі всі люди, незалежно від статі та віку. Патоген стійкий до багатьох дезінфекторів, за винятком засобів, що містять хлор. Збудник добре переносить перепади температур, живе на поверхнях близько місяця. До зараження більш схильні маленькі діти, вагітні жінки та люди похилого віку).

         На підставі вищезазначеного виконавчий комітет Теплодарської міської ради Одеського району Одеської області просить вас бути уважними при здійсненні господарської діяльності та недопущення обігу непридатних і небезпечних  продуктів харчування, а  у разі наявності  – здійснити заходи  щодо вилучення вказаного невідповідного харчового продукту з обігу та повідомити про даний факт Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області ( вул. 7-ма Пересипська,3 м.Одеса, тел.. 716-13-01)

 

 

 

 

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.