Сьогодні, 9 березня 2023р., за запрошенням секретаря міської ради Наталії Самочорної, до  Теплодарської міської ради завітали  регіональні консультанти  Асоціації міст України, на чолі з виконавчим директором Одеського регіонального відділення  Асоціації міст України В’ячеславом Демченком.

Серед запрошених представників регіонального відділення  були заступник  директора ОРВ АМУ Юрій Ямковой,  консультант з комунікації Оксана Піднебесна та консультант з бюджетних питань Світлана Осадчук. У зустрічі  прийняли участь працівники виконавчого комітету, депутати  міської ради та громадськість міста.

В ході спілкування, команда консультантів давала роз’яснення щодо  актуальних питань, які хвилюють   місцеві громади, пошук шляхів розв’язання проблемних питань на місцевому рівні.

Виконавчий директор В’ячеслав Демченко нагадав усім присутнім про діяльність Асоціації міст України, яка того річ відзначила вже  30 річницю з дня  заснування та 20 річницю з  заснування   громадського об’єднання в  Одеській області.

Заступник директора Юрій Ямковой розповів про умови роботи громад в період воєнного стану та результати роботи Асоціації міст України щодо захисту інтересів громад в законотворчій діяльності. Детально зупинився на роз’ясненні постанови КМУ про правила перетину  державного кордону посадовцями та депутатами місцевих рад в умовах воєнного стану та порядок проведення мобілізаційної роботи та бронювання військовозобов’язаних в органах місцевого самоврядування.

Консультант з питань комунікації Оксана Піднебесна звернула увагу присутніх  на важливість постійного інформування  місцевою владою жителів громади про перебіг подій в місті, підвищення рівня відкритості та прозорості діяльності органів місцевого самоврядування, налагодження тісної комунікації.

Консультант з бюджетних питань Світлана Осадчук надала консультації з приводу змін в законодавстві, направлених на подолання викликів, з якими стикнулися громади в умовах воєнного стану.

Консультанти регіонального відділення наголосили, що Асоціація міст України буде й надалі продовжувати допомагати містам та відстоювати інтереси місцевого самоврядування на рівні держави.

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.