Україна — перша держава у світі з цифровими паспортами, які мають таку ж юридичну силу, що й паперові документи. 23 серпня 2021 року набрав чинності закон, який прирівняв електронні паспорти до фізичних аналогів (паперових). Тепер ніхто не матиме права не приймати Дію. У застосунку доступні ID-картка та біометричний закордонний паспорт. Тепер ви можете користуватися ними будь-де на території України. Це один із головних кроків на шляху України до режиму «без паперів».

Дійсність паспорта в Дії можна перевірити через QR-код, який діє три хвилини. Завдяки цьому підробити, викрасти чи забути паспорт неможливо. А перевірити його дійсність кожен може через свій смартфон. Це принцип people to people, який Мінцифра впроваджує під час запуску всіх послуг.

Щоб розширити функціонал цифрових паспортів, Мінцифра запустила шеринг документів. Це функція, яка замінює ксерокси та сканери. Цифрова копія потрапляє з вашого смартфона одразу в систему запитувача.

З метою належної взаємодії ЦНАП виконавчого комітету Теплодарської міської ради із заявником при поданні відповідних електронних документів використовується інформаційна  система «ВУЛИК», яка інтегрована з Порталом Дія, та для отримання  електронних копій документів реалізовано сценарій шеринг Дія.QR.

Тепер для посвідчення особи суб’єкту звернення в Центрі достатньо пред’явити тільки електронний паспорт в мобільному застосунку «Дія», але таку можливість мають лише ті громадяни, які мають ID-картку або біометричний закордонний паспорт. Для громадян, в яких паспорт громадянина України у вигляді книжечки, нажаль такої можливості немає і наявність оригіналу паспорта для посвідчення особи є обов’язковим.

Цифровий паспорт більш надійний, ніж звичайний паперовий та не менш надійний, ніж його пластиковий аналог. Щогодини мобільний застосунок «Дія» оновлює інформацію. Паспортні дані кожного громадянина, який встановив мобільний застосунок «Дія», надійно захищені. Мобільний застосунок не збирає і не зберігає їх, а лише відображає ту інформацію, яка є у реєстрах.

 

Центр надання адміністративних послуг

при виконавчому комітеті Теплодарської міської ради

 

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.