П’ятнадцятого грудня дві тисячі вісімнадцятого року у нашому місті Теплодарі, відбулася святкова подія. Десятиріччя утворення Одеського відділення Малої Академії Літератури і Журналістики. Зараз вона перейменована у Міжнародну. Крім самих членів МАЛіЖ були також запрошені і гості. В урочистостях взяли участь двадцять вісім учасників. Серед них, депутат Одеської обласної ради Губерник Аркадій Олексійович,  Голова Теплодарської міської ради, директор департаменту зв’язків МАЛіЖ з південними областями України Жовнір Михайло Васильович, гості і члени МАЛіЖ з Біляївки.

         Не дивлячись на поганий стан свого здоров’я, на цій зустрічі була присутня і голова Одеського обласного відділення  МАЛіЖ Войтик Марія  Іллівна.

На зустрічі, яка проходила у залі Камертон, були прийняті у члени нові учасники. Ведучі на святі розповіли дуже чітко про роботу Теплодарського відділення протягом десяти років. З промовою на святі виступили: депутат Одеської обласної ради Губерник Аркадій Олексійович, Голова Теплодарської міської ради міста Теплодар Жовнір Михайло Васильович. З великим ентузіазмом і високою майстерністю виступили поети з своїми творами з міста Біляївки і наші Теплодарські поети: Радченко Федір Костянтинович, якого прийняли в почесні члени МАЛіЖ, Антонюк Віктор Іванович. У своїх віршах вони прочитали про любов до рідного краю, до Батьківщини, про дружбу, доброту, людяність. Велику увагу у своїх віршах було приділено рідній Україні. Маліжанка з міста Одеси виконала свою авторську пісню з виликим успіхом. Мрія Іллівна Войтик розповіла присутнім, як це все починалося. Про весь пройдений шлях.

Кожен рік учасники приймають участь у всеукраїнських та міжнародних конкурсах і завжди виходять переможцями, за що і нагороджуються дипломами. Про це було сказано у доповіді. Під кінець свята був заслуханий Гімн України.

В рамках десятиріччя заснування у Теплодарі МАЛіЖ, було виготовлено дві годівниці для птахів, які були встановлені у парках міста за участю волонтерів Теплодарської громадської організації багатодітних сімей „Наша родина”.

Всі побажали, щоб на наступні роки учасників МАЛіЖ стало ще більше. А творчість обдарованих дітей буде весь час зростати і ніколи не погасне.

Тож нехай світить всім ясна зоря на творчій ниві.

До нових зустрічей.

До нових перемог.

Віктор Антонюк

Почесний член Міжнародної Академії Літератури і Журналістики

місто Теплодар

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.