Звіт про пряму телефонну лінію начальника служби у справах дітей виконавчого комітету Теплодарської міської ради Одеської області Гріщук Наталії Миколаївни «Про оздоровлення дітей-сиріт».

            Одним із стратегічних завдань державної політики у сфері соціального захисту дитини є реалізація права на оздоровлення і відпочинок, а турбота про здоров’я дітей і молоді є одним з основних показників ставлення держави до власного майбутнього.

         Тому пріоритетним завданням  під час кампанії з оздоровлення та відпочинку дітей в 2018 році  є першочергове забезпечення пільговим оздоровленням дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,  збереження та відновлення їх здоров’я, життєвих сил, запобігання бездоглядності, створення умов для продовження виховного процесу та розвитку творчих здібностей у канікулярний час.

            На виконання вимог ЗУ „Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування”, а саме ст.26 „Оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб із їх числа: Кабінет Міністрів України через уповноважені Президентом України органи, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, районні, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації забезпечують щорічне безоплатне оздоровлення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, у віці до 18 років. Рідні діти батьків-вихователів або прийомних батьків, які проживають в одній прийомній сім’ї або в одному дитячому будинку сімейного типу, мають право на безоплатне оздоровлення до досягнення ними 18-річного віку. Особи із числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, мають право на оздоровлення на пільгових умовах. Кошти на оздоровлення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб із їх числа виділяються щорічно із державного, місцевих бюджетів, коштів підприємств, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та інших джерел, не заборонених законодавством.” Виконавчим комітетом Теплодарської міської ради Одеської області провадиться відповідна робота.

З метою оздоровлення дітей, які перебувають на обліку в службі у справах дітей виконавчого комітету Теплодарської міської ради Одеської області,  службою були надані клопотання стосовно дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, та список дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на контролі в службі, до управлінь освіти культури та спорту і праці та соціального захисту населення.

За 9 місяців 2018 року були оздоровлені 12 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,  2 дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах.  Також діти відпочивали у  таборі для дітей з денним перебуванням, де були створені необхідні умови для відпочинку та оздоровлення  дітей,  було забезпечено надання медичної допомоги, організацію змістовного дозвілля, тощо.

Якщо у вас виникли питання звертайтесь до Служби у справах дітей виконавчого комітету Теплодарської міської ради Одеської області

 у кабінет 38 будинку 7 по вулиці Піонерній міста Теплодар

або за телефоном 798-65-92.

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.