18 жовтня – Європейський день боротьби з торгівлею людьми. День започатковано Європарламентом у 2007 році. Торгівля людьми – це злочин, жертвами якого можуть стати чоловіки, жінки та діти як з метою примусової праці, так і сексуальної експлуатації.

В рамках інформаційної кампанії Міністерством соціальної політики  спільно з Представництвом неурядової громадської  організації «Кампанія А 21», Організації з безпеки та співробітництва в Європі, Міжнародної організації з міграції  в Україні організовано  вуличну акцію «Хода за свободу». Акція  «Хода за свободу» присвячена Європейському дню боротьби з торгівлею людьми. Цей захід не є протестом, це мовчазна і мирна хода, яка проходить на захист мільйонів чоловіків, жінок та дітей, які зараз знаходяться у рабстві. Основна мета акції – донести до  громадян існування проблеми торгівлі людьми, її основні форми та способи втягнення в експлуатацію, з особливим акцентом на трудову експлуатацію.

При підтримці Департаменту соціальної та сімейної політики Одеської обласної державної адміністрації наше місто підтримало запропоновану акцію і прийняло участь. Учасниками акції стали працівники та вихованці міського будинку дитячої та юнацької творчості, що дало можливість привернути увагу до існуючої проблеми  мешканців м. Теплодар. Під час акції  розповсюджено інформаційні матеріали та проведено роз’яснювальні бесіди бажаючим.

Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Теплодарської міської ради дякує працівникам та вихованцям міського будинку дитячої та юнацької творчості  (директор Биконова Т.І.) за участь у акції та уміння донести до населення інформацію про існуючу проблему.

Управління праці та соціального захисту населення

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.