18 жовтня 2007 року з ініціативи Європейського Парламенту був започаткований Європейський день боротьби з торгівлею людьми як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми, особливо жінками та дітьми, небайдужості громадськості до цього явища та візуалізації проблеми на глобальному рівні. Не дивлячись на серйозні кроки, що були здійснені на міжнародному та національному рівнях в сфері законодавства, підготовки кадрів, організації роботи правоохоронців, профілактики, торгівля людьми залишається поширеним злочином та порушенням прав людини!

І в цьому році  дванадцятий рік поспіль 18 жовтня планується  в областях України та м.Києві  вулична акція «Хода за свободу» з нагоди Європейського дня боротьби із торгівлею людьми, метою якої є привернення уваги широкої громадськості до проблеми потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, підняття рівня обізнаності населення щодо проблеми торгівлі людьми.

Якщо у вас є інформація, ідеї  та  бажання прийняти участь у акції  ми вас чекаємо за адресою: м. Теплодар, вул. Піонерна,7, управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Теплодарськї міської ради.

Основними видами торгівлі людьми є:

  • трудова експлуатація;
  • сексуальна експлуатація, використання у проституції та порнобізнесі;
  • примусове жебрацтво;
  • примусове втягнення у злочинну діяльність;
  • примусове вилучення органів;
  • продаж дитини;
  • примусове сурогатне материнство.

Якщо Ви підозрюєте, що ви самі, хтось із Ваших близьких, знайомих став жертвою торгівлі людьми, негайно повідомте родичам, в компетентні органи (консульство України, посольство України), зверніться в поліцію.

                  Найкраще  боротись з проблемою тоді, коли знаєш про свої права, коли добре поінформований (а значить, і захищений):

527 та 0 800 505 501 – номери телефону Національної безкоштовної гарячої лінії з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів, спеціалісти якої надають консультації іноземцям, які перебувають в Україні та українцям, які планують поїхати за кордон, або повернулися в Україну з-за кордону. Консультації надаються безкоштовно та конфіденційно!

527.org.ua – електронні консультації
527 – безкоштовні дзвінки з мобільних телефонів в Україні
0-800-505-501 – безкоштовні дзвінки зі стаціонарних телефонів в Україні
Графік роботи гарячої лінії: пн-пт з 10:00 до 21:00, сб з 10:00 до 18:00*

Для громадян, які перебувають на території Республіки Польща! Щоб отримати консультацію – телефонуйте 0048 22 490 20 44

Куди звертатися у м.Теплодар  по допомогу   :

  • до поліціїза номером 102 або до   дільничного інспектора (вул. Комунальна,3 ) ;
  • до управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Теплодарської                                                                                                         міської ради (вул. Піонерна,7 );
  • до відділу освіти управління освіти, культури та спорту виконавчого комітету Теплодарської міської ради ( вул. Піонерна,7 );
  • до служби у справах дітей виконавчого комітету Теплодаської міської ради (вул. Піонерна, 7);
  • до Теплодарського Центру з надання безоплатної   вторинної правової допомоги (вул. Польова, 1);
  • до Теплодарської центральної міської лікарні (вул. Польова, 6).

Управління праці та соціального захисту населення

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.