№129-Р Про затвердження Положення І регіонального фестивалю Національної кухні в м.Теплодар

24 квітня 2019р.                                                                                          №129-Р

 

 

Про затвердження Положення І регіонального

фестивалю Національної кухні в м.Теплодар

 

 

 

         Відповідно до ст.ст. 42, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», згідно плану культурно-масових заходів міста на 2019 рік, з метою відзначення 38–ої річниці з дня заснування міста Теплодар:

 

1.Затвердити Положення І регіонального фестивалю Національної кухні в м.Теплодар.

2.Відділу діловодства, контролю і оргроботи (Терзян Л.М.) висвітлити Положення на веб-сайті Теплодарської міської ради.

3.Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на заступника міського голови, начальника управління освіти, культури та спорту О.М. Ковальова.

 

Міський голова                                                                            М.В.Жовнір

 

 

               ЗАТВЕРДИТИ

                                                                                                                                                            розпорядження

                                                                                                                                                             міського голови

від «24» квітня 2019р.

№129-Р

                                                                                                               

Положення

 I регіонального фестивалю «Національної кухні» в м.Теплодар

 

18.05.2019р.

м.Теплодар

 

  1. Загальне положення

1.1. Положення про проведення  I регіонального  Фестивалю «Національної кухні» (далі – Фестиваль) у рамках культурної програми заходів до Дня міста (далі – Положення) визначає мету та завдання Фестивалю, умови участі та загальні умови до учасників, подачі та форми заявок, критерії оцінювання участників, процедуру  нагородження переможців.

1.2. Організатори  Фестивалю: Відділ культури управління освіти, культури та спорту Виконавчого комітету Теплодарської міської ради.

1.3. Мета Фестивалю: Створення комунікаційного майданчика для взаємодії національних  культур на основі традиційної народної кухні.

1.4. Завдання:

– пропаганда національних традицій гостинності;

– збереження та зміцнення традицій готування та подачі національних блюд;

– виявлення та підтримка майстрів національної  кухні;

– підвищення престижу національної  кухні;

– знайомство та популяризація національної кухні;

 

2.Порядок проведення фестивалю:

2.1. Дата і місце проведення: 18 травня 2019 року, на площі біля ТЗОШ. Початок фестивалю: 12.00. Реєстрація учасників з 10.00 біля площі ТЗОШ.

2.2. У рамках Фестивалю проводяться огляди.

–  (конкурс шоу-презентацій блюд національної кухні з дегустацією);

2.3. У Фестивалі  можуть прийняти участь фізичні особи та представники національних діаспор, національні колективи, учні та майстри виробничого навчання професійних закладів, фермерські хозяйства, підприємства виробництва продуктів харчування, а також об`єкти торгівлі та суспільного харчування незалежно від форми власності

2.4. На Фестивалі можуть бути представлені будь-які блюда традиційної кухні регіона, який представляє учасник. Учаснику також надається право представити на Фестивалі будь-яку іншу національну кухню з обов’язковим зазначенням  у Заявці, з вимогами умов участі у Фестивалі.

2.5. Всі роботи учасників повинні відповідати вимогам:

  • забезпечення творчого підходу, оригінальність, власний стиль;
  • забезпечення санітарних та технологічних норм та правил при виконанні завдання
  • обов’язкова наявність національного костюму.

 2.6. Для участі у фестивалі учасники направляють заявку згідно Приложення  у форматі Word до адреси Організатора у строк до 06.05.2019р.

2.7. Заявка на участь у фестивалі надається на e-mail: teplodar-yoks@ukr.net  з позначкою у темі «Заявка на фестиваль національної кухні» та зазначенням території  та назвою колективу або по тел.. 8-093-42-36-594.

У заявці повинні бути:

 – список колективу або дані на індивідуального участника (П.І.Б повністю), керівників колективу.

– творча характеристика колективу або участника;

Пакет документів надсилається єдиним файлом

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

  1. Вимоги до учасників:

3.1. Учасники фестивалю можуть обрати будь-яку  національну культуру.

3.2. Учасниками фестивалю є дорослі і діти без вікових обмежень

3.3. Всю відповідальність за виконання кулінарних творів несе виконавець.

3.4.Відповідальність за життя участників покладається на керівників напрямних сторін, супроводжуючих осіб, батьків участників фестивалю.

 

  1. Статус фестивалю:

4.1. Статус фестивалю визначається географією учасників та несе межрігіональний  характер. У випадку участі у фестивалі іноземних громадян – представників іноземних  країн, статус конкурса визнається міжнародним.

 

  1. Умови участі у фестивалі:

5.1. Участь у Фестивалі – безкоштовна.

5.2. Організатор залишає за собою право відбору та обмеження кількості участників .

5.3. Для презентації столів національних кухонь команда самостійно оформляє надану територію . Допускається використання  своїх столів, палаток та павільйонів будь-яких розмірів.

Номер палатки та черговість презентацій надається  в міру  надходжень заявок від учасників.

5.4.  Учасники  приїжджають з готовими стравами та у работі використовують свій посуд. Участники повинні  мати  скатертини, столовий та одноразовий (для дегустації) посуд , прилади  для оформлення столів у національному стилі.

5.5.  На всі демонстровані вироби та блюда повинні  бути оформлені презентаційні картки-таблички з назвою виробу або композиції, ім`ям  автора, міста, района.

5.6.  Всі продукти, використані учасниками у ході змагань, повинні відповідати санітарно-гігієнічним вимогам. Учасник несе всю відповідальність за якість представленного блюда.

5.7. Витрати, пов’язані  з організацією проїзду та харчування участників несе направляюча сторона.

 

  1. Завдання учасникам фестивалю:

В шоу-програму входять:

– формування  національного столу:

у склад національного столу можуть входити будь-які блюда традиційної кухні. Блюда можуть бути оформлені  додатковими аксессуарами для більш привабливої презентації. Оформлення може бути доповнено національними елементами побуту, музичним супроводом .

– шоу-презентация:

Шоу-презентація може проводитися як на сценічній площі, так і на місці презентації національного столу (у палатці). Технічний супровід творчого виступу обов’язково  узгоджується з організатором.

Тривалість виступу учасників не більше 20 хвилин..

Фонограма на фестиваль надається на USB,

Продаж блюд національного столу (по узгодженню з організатором);

 

  1. Склад журі:

Суддівство змагань здійснює журі, до складу якого входять фахівці, громадські діячі. Претензії щодо складу журі Конкурсу Організатором не приймаються.

Організатор залишає за собою право змінювати склад журі Конкурсу на свій розсуд, без будь-яких додаткових повідомлень.

  1. Критерії судівства:

8.1.Оцінка команд-участників Фестивалю буде здійснюватися за критеріями:

  • найкращу презентацію тематичного столу;
  • популяризацію рецептів національних блюд;
  • високопрофесійну реалізацію ідей фестивалю;
  • різноманітний ассортимент представленних блюд та виробів;
  • оригінальний тематичний стіл фестивалю;
  • найвишуканіше блюдо;
  • особистий внесок у збереження і популяризацію традицій національної кухні;
  • найкращий національний костюм

 

8.2. Критерії  оцінки представленних завдань:

 

  • зовнішній вигляд представлених елементів етнічних кухонь;
  • атрибутика, яка відображає побут;
  • розкриття теми;
  • гармонійність, оригінальність використання дизайну;
  • оформлення і подача страв;
  • наявність національного одягу, нагрудних знаків або емблем учасників команди;
  • художня вистава з використанням елементів фольклору при презентації команди;
  • зрозумілість і доступність рецепта, подробиці опису процесу приготування, грамотність викладу;
  • суб’єктивна оцінка рецепту членами експертного журі (апетитність, привабливість, підбір продуктів, сервірування);
  • художнє оформлення виробів і виставкового столу;

Переможець визначається членами журі більшістю голосів

 

  1. Організація нагородження учасників та переможців фестивалю:

9.1. Переможцям конкурсу присуджуються Дипломи та цінні подарунки.(1,2,3 місце).

 Іншим участникам вручаються  Дипломи учасника.

 

10.Контактна інформація

10.1. Адреса організатора:

м.Теплодар, вул.Піонерна.7. Виконавчий комітет Теплодарської міської ради.

Відділ культури (каб.15)

10.2.Контактний телефон, ел.адреса:

інформація по телефону 8-093-42-36-594,

Е-mail: teplodar-yoks@ukr.net

 

 

 

 

 

 

 

ЗАЯВКА

на участь у  І регіональному  фестивалі національної кухні

18 травня 2019 року

 

1

Територія 

 

 

Офіціальний керівник делегації / УЧАСНИК(ПІБ, контактні дані —тел., e-mail, паспортні дані)

 

2

Загальна кількість делегації

 

3

Повне найменування творчого колективу / Підприємства громадського харчування

 

4

Детальна характеристика страви / вироби.

Запропонована кухня (країна, регіон)

Опис елементів презентаційного супроводу.

 

5

Інформація про учасника

 

Освіта

Основне місце роботи, посада, стаж

Досвід участі у виставках, фестивалях, конкурсах

досягнення

 

 

Список учасників

ПІБ

 

Рік народження

Паспортні

дані

 

 

 

 

 

 

 

Підпис керівника/учасника

«______»__________2019                                                  Підпис