14 грудня,  Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич на засіданні Уряду представила політичну пропозицію «Нова українська школа».

Як зазначила у своєму виступі Міністр, ця політична пропозиція  –  стратегічний документ, із урахуванням якого розроблятиметься подальша програма діяльності Уряду щодо реформування загальної середньої освіти до 2029 року.

Концепція «Нової української школи», на основі якої формувалася політична пропозиція, корелюється не лише з кращими світовими практиками, а й потребами міжнародного ринку праці, які були озвучені на початку 2016 р. на World Economic Forum. Передбачається, що вже у 2020 році для успішного працевлаштування будуть потрібні такі навички, як уміння  вирішувати складні завдання, критичне мислення, креативність, емоційний інтелект тощо.

МОН вже зробило перші кроки на шляху до впровадження «Нової української школи». Зокрема, в 2016 році було оновлено навчальні  програми початкової  школи. 40 відео з методичними рекомендаціями та прикладами сучасних методик викладання записано та викладено у вільному доступі на онлайн-порталіEdEra.

«Вперше за всю історію незалежності надруковано Хрестоматію сучасної української дитячої літератури для читання у початковій школі. Такий проект став можливий завдяки прозорій закупівлі підручників для 8 класів, що дозволило нам зекономити значні кошти та надрукувати наклад Хрестоматії в обсягу 640 тис. примірників – по 320 тис. на кожен том книжки», – розказала Ліля Гриневич.

Планується, що до кінця року Хрестоматії почнуть надходити до шкільних бібліотек по всій Україні.

Довідково

Концепція «Нова українська школа» пройшла широке громадське обговорення, до якого долучилися представники всіх зацікавлених сторін – освітяни, батьки, експерти, роботодавці, представники професійних спільнот, громадські діячі, представники ОТГ тощо.  Вона також ухвалена Колегією МОН. Ознайомитися з текстом оновленої Концепції та долучитися до суспільного діалогу навколо реформи загальної середньої освіти можна за посиланням – «Нова українська школа».

 

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.