08 вересня 2016 року о 10.00 в залі засідань Теплодарської міської ради відбулось засідання Круглого столу з вирішення проблеми задимленості міста Теплодар, в результаті горіння сміттєзвалища в с.Доброжаново. В засіданні прийняли участь керівництво міста Теплодар, на чолі з міським головою Жовніром М.В., міський голова м.Біляївка Бухтіяров М.П., депутат Одеської міської ради Червяков С.В., старший державний інспектор Державної екологічної інспекції в Одеській області Терлецька С.В., депутати Теплодарської міської ради Кучерук О.В., Некрасов Ю.П., Лазарєв В.В., директор Біляївського КП «Наш дім» Тьосса О.І., директор ЖЕБП «Наше місто» Сурженко А.І., начальник ДРПЧ-14 м.Теплодар Ковальов О.М., а також мешканці міста.

Розпочав робоче засідання Михайло Васильович Жовнір, назвав ситуацію, яка склалася на сміттєзвалищі в с.Доброжаново,  екологічною катастрофою, яка потребує негайного вирішення, та призвав присутніх до спільного пошуку шляхів усунення даної проблеми.

В ході обговорювання, міський голова м.Біляївка  Бухтіяров Михайло Петрович доповів присутнім про заходи, які були розроблені та втілені для локалізації загорянь на сміттєзвалищі силами і засобами м.Біляївка та за допомоги  ДРПЧ-14 м.Теплодар, а також ті, втілення яких в перспективі. Так, в наступному році планується буріння свердловини на території сміттєзвалища, для своєчасного та оперативного гасіння пожеж, а також відведення додаткових 10 га для збільшення території сміттєзвалища.  Поряд з цим, Михайло Петрович  зазначив, що для вирішення даної проблеми в цілому необхідно 12 млн.грн., які бюджет м.Біляївки виділити не  має можливості. Біляївська міська рада неодноразово зверталась за фінансовою допомогою до Одеської обласної державної адміністрації, розробила проект, направлений на вирішення даної проблеми, але результатів не отримали.

В ході довгих та запеклих обговорювань, Червяков С.В., депутат Одеської обласної адміністрації, запропонував провести рекультивацію піском площі сміттєзвалища, долучивши до цього підприємців Біляївського району, а також обговорити дану проблему на черговому засіданні постійної комісії з питань  екології, природокористування, запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків Одеської обласної ради. Терлецька С.В., старший державний інспектор Державної екологічної інспекції в Одеській області, запропонувала розробити план-графік  усунення недоліків, виявлених в ході перевірки.

В завершення засідання, Жовнір М.В., міський голова м.Теплодар, запропонував створити робочу групу, в склад якої включити представників всіх громад, які вивозять своє сміття в с.Доброжаново, та спільно напрацювати шляхи вирішення даної проблеми.

Відділ з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.