29 серпня 2016 року, о 14 год. 00 хв. у актовому залі виконавчого комітету Телодарської міської ради Одеської області відбулась прес-конференція, присвячена інформуванню територіальної громади міста про нові можливості для вразливих категорій населення отримати безоплатну правову допомогу для захисту їх прав та законних інтересів.

  Захід проводився з метою інформування громади про відкриття Теплодарського бюро правової допомоги.

Про те, які послуги надаватиме бюро, як нормативно визначено порядок звернення за безоплатною правовою допомогою, обсяги її надання, розповіли:

 Тітомер Євгенія Володимирівна директор Першого одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Багно Лілія Федорівна  – в.о. начальника Теплодарського бюро правової допомоги Першого одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

З 1 вересня 2016 року Теплодарське бюро правової допомоги відкриє двері для мешканців м. Теплодар.

З метою забезпечення доступу до якісної безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, відповідно до Плану заходів з реформування територіальних органів Міністерства юстиції та розвитку системи надання безоплатної правової допомоги, з 1 вересня 2016 року в Україні буде відкрито понад 400 бюро правової допомоги у структурі місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у районах та містах обласного значення по всіх регіонах України.

            Так, з 1 вересня в м. Теплодар розпочне свою діяльність Теплодарське бюро правової допомоги. Основні функції Бюро будуть зосереджені на проведенні правопросвітницьких заходів у територіальних громадах, наданні безоплатної первинної та забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги, забезпеченні доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України.

            Правова допомога стає ближчою для людей. Місією Бюро є забезпечення потреби у якісній безоплатній правовій допомозі для всіх, хто згідно із законом має на неї право, досягнення європейського рівня правової свідомості територіальних громад, подолання корупції на побутовому рівні.

            Право на безоплатну вторинну правову допомогу мають:

  • Малозабезпечені особи (середньомісячний сукупний дохід сім`ї нижчий прожиткового мінімуму);
  • Інваліди, розмір пенсії або допомоги, що призначається замість пенсії, менше двох прожиткових мінімумів;
  • Діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів;
  • Особи, які претендують на статус біженця (до моменту прийняття рішення про надання такого статусу);
  • Ветерани війни (учасники бойових дій, у тому числі учасники АТО, інваліди та учасники війни), члени сімей загиблих у воєнних діях (у разі порушення їх гарантій соціального захисту);
  • Особи, щодо яких суд розглядає справу про обмеження цивільної дієздатності, визнання недієздатною особою, поновлення цивільної дієздатності фізичної особи; щодо яких суд розглядає справу про надання психіатричної допомоги в примусову порядку (протягом розгляду цієї справи в суді);
  • Реабілітовані особи (стосовно питань, пов`язаних із реабілітацією) тощо.

            Особи з перелічених категорій, які потребують представництва своїх інтересів у суді матимуть змогу звернутися до Бюро та отримати допомогу кваліфікованого захисника – адвоката – який надаватиме свої послуги безоплатно для клієнта, послуги адвоката оплачує держава.

            Потреба у відкритті Бюро зумовлена конституційним правом кожного на захист безоплатно у випадках, передбачених законом. Окрім національного законодавства таке право закріплено й у низці міжнародних зобов’язань України, зокрема, у Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод. Завдання бюро – забезпечення цього права.

            Адреса Бюро: м. Теплодар, вул. Польова, 1, другий поверх, каб. №7.

image-01-09-16-09-05-2 image-01-09-16-09-05-1 image-01-09-16-09-05

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.